Kukkakaaligratiinia ja uunilohta

50 minuuttia
529 kcal

Täyteläisen herkullista kukkakaaligratiinia, maukasta lohta ja raikasta omena-paprikasalaattia – NAM!

Kukkakaaligratiinia ja uunilohta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 350 g lohta
  • 1 tl vaaleaa hunajaa
  • ¼ sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Kukkakaaligratiini

  • 250 g kukkakaalia
  • 10 g voita
  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 1 munaa
  • muskottipähkinää
  • ½ rkl korppujauhoja

Salaatti

  • 1 sydänsalaattia
  • ½ omena
  • ½ punainen paprika
  • ¼ sitruunan mehu
  • ½ kourallinen vihreää, esim. vesikrassia tai ruohosipulia

Valmistus

  • Upota kukkakaalin kukinnot kiehuvaan veteen 2 minuutiksi. Valuta siivilässä. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja vispaa joukkoon maito. Kiehauta.
  • Lisää keltuaiset ja kukkakaali ja mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
  • Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto gratiinin joukkoon.
  • Voitele uunivuoka ja jauhota korppujauhoilla. Levitä massa vuokaan.
  • Ripottele korppujauhoja pinnalle ja kypsennä 180 asteessa kiertoilmassa 15 minuuttia.
  • Pane lohi nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle uunivuokaan, joka mahtuu gratiinin viereen. Mausta hunajalla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
  • Pane lohi uuniin ja jatka kypsentämistä 170 asteessa vielä 25 minuuttia.
  • Suikaloi omena, paprika ja salaatti. Purista päälle sitruunaa ja koristele yrteillä.

VINKKI: Jos kaali on lapsille kauhistus, kukkakaalin voi hienontaa ennen gratinoimista, niin se uppoaa huomaamatta.

Kunto Plus 13/2021