Terveellisiä reseptejä Päivällinen Kukkakaali... Kukkakaaligratiinia ja uunilohta 50 minuuttia 529 kcal Täyteläisen herkullista kukkakaaligratiinia, maukasta lohta ja raikasta omena-paprikasalaattia – NAM! Teksti: Maria Christensen ja Irene Brøndum 9. marraskuuta 2023 Kukkakaaligratiinia ja uunilohta Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 350 g lohta 1 tl vaaleaa hunajaa ¼ sitruunan mehu merisuolaa mustapippuria Kukkakaaligratiini 250 g kukkakaalia 10 g voita ½ rkl vehnäjauhoja 1 dl maitoa 1 munaa muskottipähkinää ½ rkl korppujauhoja Salaatti 1 sydänsalaattia ½ omena ½ punainen paprika ¼ sitruunan mehu ½ kourallinen vihreää, esim. vesikrassia tai ruohosipulia Valmistus Upota kukkakaalin kukinnot kiehuvaan veteen 2 minuutiksi. Valuta siivilässä. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja vispaa joukkoon maito. Kiehauta. Lisää keltuaiset ja kukkakaali ja mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto gratiinin joukkoon. Voitele uunivuoka ja jauhota korppujauhoilla. Levitä massa vuokaan. Ripottele korppujauhoja pinnalle ja kypsennä 180 asteessa kiertoilmassa 15 minuuttia. Pane lohi nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle uunivuokaan, joka mahtuu gratiinin viereen. Mausta hunajalla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Pane lohi uuniin ja jatka kypsentämistä 170 asteessa vielä 25 minuuttia. Suikaloi omena, paprika ja salaatti. Purista päälle sitruunaa ja koristele yrteillä. VINKKI: Jos kaali on lapsille kauhistus, kukkakaalin voi hienontaa ennen gratinoimista, niin se uppoaa huomaamatta. Kunto Plus 13/2021 Lue myös: Suolaan säilötyt sitruunat maistuvat maagisen hyvälle – ja ovat superhelppoja valmistaa LohiKukkakaaliSalaattiOmenaPaprika