Mustikka-parsakaalisalaatti

30 minuuttia
278 kcal

Täältä saat reseptin mustikka-parsakaalisalaattiin, joka on sekä ilo silmälle että makusilmuillle, ja päälle päätteeksi siitä saa terveellistä kuitua ja runsaasti antioksidantteja.

Mustikka-parsakaalisalaatti

MUSTIKKA-PARSAKAALISALAATTI Lohi tai broileri maistuu salaattiaterian proteiinilisänä.

© Thomas Dahl

Mustikka-parsakaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g parsakaalia
  • 33 g auringonkukansiemeniä
  • ½ rkl vaaleaa hunajaa
  • Sormisuolaa
  • 33 g lehtipinaattia
  • 66 g mustikoita
  • 33 g puolikuivattuja aprikooseja

Kastike

  • ½ dl kevytranskankermaa
  • 1⅓ dl yrttisilppua – esimerkiksi rakuunaa, persiljaa ja ruohosipulia
  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • ⅓ tl dijoninsinappia
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Sitruunamehua

Valmistus

  • Irrota parsakaalin kukinnot ja kaada niille kiehuvaa vettä 1 minuutiksi. Huuhtele kylmällä, juoksevalla vedellä.
  • Paahda auringonkukansiemeniä kuumalla pannulla 5 minuuttia. Lisää hunaja ja ripaus sormisuolaa. Sekoittele kunnes hunaja sulaa ja kaada sitten siemenet talouspaperin päälle. Paloittele aprikoosit.
  • Surauta kastike sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja sekoita se parsakaalien joukkoon.
  • Levitä pinaatinlehdet astiaan. Lisää parsakaalit.
  • Lisää aprikoosi, mustikat ja auringonkukansiemenet.

VINKKI Parsakaalin väri säilyy, ja kaali pehmenee aavistuksen, kun upotat kukinnot hetkeksi kiehuvaan veteen ja jäähdytät nopeasti.