Appelsiini-saksanpähkinä-punakaalisalaatti

25 minuuttia
207 kcal

Mehevä punakaalisalaatti on hyvää, helppo valmistaa ja pitää hyvin kylläisenä, kiitos suuren kuidun määrän. Hyvää ruokahalua!

Appelsiini-saksanpähkinä-punakaalisaatti

MEHEVÄ SALAATTI maistuu paistetun ankanrinnan kanssa.

© Thomas Dahl

Appelsiini-saksanpähkinä-punakaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 175 g punakaalia
  • 1 appelsiinia
  • 100 g edamamepapuja (pakaste)
  • 15 g saksanpähkinöitä

Kastike

  • 75 g paksua jogurttia
  • ½ appelsiinin kuori ja mehu
  • ¼ tl dijoninsinappia
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • ½ hyppysellinen merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Käytä pavut kiehuvassa vedessä. Valuta.
  • Silppua kaali ja kuutioi appelsiinit. Sekoita ja lisää pavut.
  • Paahda saksanpähkinät kullanruskeiksi, rouhi ja lisää salaattiin.
  • Sekoita kastikeainekset ja kääntele sitten kastike salaatin joukkoon antamaan makua. Voit myös tarjota kastikkeen erikseen.

VINKKI! Kokeile saksanpähkinöiden sijasta manteleita, eri pähkinöitä ja niiden sekoituksia.

VINKKI! Punakaalissa on niin paljon pureskeltavaa että se kannattaa suikaloida todella hienoksi. Punainen suippokaali on kiva, värikäs vaihtoehto punakaalille.