Appelsiini-saksanpähkinä-punakaalisalaatti

25 minuuttia
207 kcal

Mehevä punakaalisalaatti on hyvää, helppo valmistaa ja pitää hyvin kylläisenä, kiitos suuren kuidun määrän. Hyvää ruokahalua!

Appelsiini-saksanpähkinä-punakaalisaatti

MEHEVÄ SALAATTI maistuu paistetun ankanrinnan kanssa.

© Thomas Dahl

Appelsiini-saksanpähkinä-punakaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 175 g punakaalia
  • 1 appelsiinia
  • 100 g edamamepapuja (pakaste)
  • 15 g saksanpähkinöitä

Kastike

  • 75 g paksua jogurttia
  • ½ appelsiinin kuori ja mehu
  • ¼ tl dijoninsinappia
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • ½ hyppysellinen merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Käytä pavut kiehuvassa vedessä. Valuta.
  • Silppua kaali ja kuutioi appelsiinit. Sekoita ja lisää pavut.
  • Paahda saksanpähkinät kullanruskeiksi, rouhi ja lisää salaattiin.
  • Sekoita kastikeainekset ja kääntele sitten kastike salaatin joukkoon antamaan makua. Voit myös tarjota kastikkeen erikseen.

VINKKI!

  • Kokeile saksanpähkinöiden sijasta manteleita, eri pähkinöitä ja niiden sekoituksia.
  • Punakaalissa on niin paljon pureskeltavaa että se kannattaa suikaloida todella hienoksi. Punainen suippokaali on kiva, värikäs vaihtoehto punakaalille.