Sieni-pähkinätäytteiset savoijinkaalikääryleet

50 minuuttia
491 kcal

Kaalikääryleet uudella tavalla! Tässä reseptissä kääryleet saavat herkullisen kasvistäytteen ja uuden maku-ulottuvuuden terijakikastikkeesta.

Savoijinkaalista tehtyjä kääryleitä, joissa on sieni-pähkinätäyte ja mausteena terijakikastiketta.

KAALIKÄÄRYLEET saavat tässä reseptissä muhkeasti makua sipulista, valkosipulista, chilistä ja terijakikastikkeesta.

© Skovdal Nordic

Sieni-pähkinätäytteiset kaalikääryleet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 8 savoijinkaalin tai suippokaalin lehteä
  • 250 g siitake- tai herkkusieniä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 2 hienonnettua kevätsipulia
  • 1 hienonnettu vihreä chili ilman siemeniä
  • 250 g keitettyä riisiä
  • 50 g paahdettuja, rouhittuja cashewpähkinöitä
  • ½ dl teriyakikastiketta

Lisäksi

  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • Hienonnettuja mausteyrttejä
  • Riisiä tarjoiluun

Valmistus

  • Pehmitä kaalinlehdet upottamalla ne 30 sekunniksi kiehuvaan veteen. Kasta ne sitten nopeasti kylmään veteen ja valuta pyyheliinan päällä.
  • Pilko sienet ja pehmitä paistinpannulla öljyssä sipulin ja valkosipulin kanssa kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
  • Lisää kevätsipuli ja hienonnettu chili ja kääntele seosta vielä hetki.
  • Sekoita sieni-sipuliseos riisin ja cashewpähkinöiden kanssa.
  • Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri lehdet kääryleiksi.
  • Laita kaalikääryleet saumakohta alaspäin uunipellille. Kaada päälle kiehuvaa vettä kunnes pohja peittyy. Paista kääryleitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Lisää teriyakikastike ja paista vielä 5 minuuttia.
  • Koristele seesaminsiemenillä ja yrttisilpulla ja tarjoile riisin kanssa.