Kukkakaalisalaatti ja falafeleja

30 minuuttia
463 kcal

Uunissa paahtamalla kukkakaalista tulee herkullista ja mehevää. Kukkakaalin voi valmistaa myös airfryerissa.

Kukkakaalisalaatti ja falafeleja

KUKKAKAALISALAATTI JA FALAFELEJA – valmistuu 30 minuutissa.

© wichmann+bendtsen

Kukkakaalisalaatti ja falafeleja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 500 g kukkakaalia
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • Vastarouhittua mustapippuria
  • 8 falafelpyörykkää
  • 80 g salaattia
  • ¼ omena
  • 10 g paahdettuja ja suolattuja manteleita
  • 30 g fetaa
  • Hieman hillottua punasipulia
  • 2 rkl ruohosipulia

Kastike:

  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa

Valmistus

  • Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja sekoita joukkoon öljy, suola ja pippuri. Paahda uunissa 200 asteessa 15 minuuttia.
  • Lämmitä falafelit pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Revi salaatti karkeiksi paloiksi, kuutioi omena ja hienonna mantelit. Riko feta pienemmiksi paloiksi.
  • Sekoita kukkakaali, salaatti, omena, mantelit, falafelit ja feta kulhossa tai jaa kahdelle lautaselle.
  • Ravista kastikkeen ainekset pienessä kannellisessa lasipurkissa ja kaada salaatin päälle. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia.