2
rkl
kokoon keitettyä balsamicoa tai muuta glasyyriä
Kaali
300
g
punakaalia
2
rkl
omenaviinietikkaa
6
saksanpähkinää rouhittuna
Sienitäytteiset omenat
200
g
sieniä (erilaisia)
2
tl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
2
rkl
hienonnettua timjamia
2
pieni omena
Lisukkeeksi
140
g
perunoita
Valmistus
Valmistus
Poista lihasta kamara ja kalvot. Kypsennä paistia hetki kiehuvassa vedessä. Pyyhi liha kuivaksi ja ruskista se kuumassa paistinpannussa. Poista lihasta kaikki näkyvä rasva.
Voitele liha öljyllä ja kypsennä se uunissa tai pinnoitetussa paistinpannussa. Voitele lihan pinta kiiltäväksi kokoon keitetyllä balsamicolla tai muulla glasyyrillä.
Leikkaa punakaali suikaleiksi. Ripottele suikaleille suolaa ja anna seistä 10 min. Huuhdo suola pois, kumoa kaalisuikaleet kulhoon ja lisää joukkoon omenaviinietikka sekä saksanpähkinärouhe.
Paista sienet vähässä öljyssä ja mausta ne suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Halkaise omena ja poista siemenkota. Täytä omenanpuolikkaat sieniseoksella. Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa 10 min.
Keitä perunat.
Tarjoile paisti sienitäytteisten omenoiden, punakaalin ja perunoiden kera.