Porsaanpaistia, sienitäytteisiä omenoita ja punakaalia

35 minuuttia

Kevennetty versio klassisesta porsaanpaistista, lisukkeena sienitäytteisiä omenoita, punakaalia ja perunoita.

Porsaanpaistia, sienitäytteisiä omenoita ja punakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

Paisti

  • 250 g porsaanpaistia tai porsaan ulkofileetä
  • 2 rkl kokoon keitettyä balsamicoa tai muuta glasyyriä

Kaali

  • 300 g punakaalia
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 6 saksanpähkinää rouhittuna

Sienitäytteiset omenat

  • 200 g sieniä (erilaisia)
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 2 pieni omena

Lisukkeeksi

  • 140 g perunoita

Valmistus

Valmistus

  • Poista lihasta kamara ja kalvot. Kypsennä paistia hetki kiehuvassa vedessä. Pyyhi liha kuivaksi ja ruskista se kuumassa paistinpannussa. Poista lihasta kaikki näkyvä rasva.

  • Voitele liha öljyllä ja kypsennä se uunissa tai pinnoitetussa paistinpannussa. Voitele lihan pinta kiiltäväksi kokoon keitetyllä balsamicolla tai muulla glasyyrillä.

  • Leikkaa punakaali suikaleiksi. Ripottele suikaleille suolaa ja anna seistä 10 min. Huuhdo suola pois, kumoa kaalisuikaleet kulhoon ja lisää joukkoon omenaviinietikka sekä saksanpähkinärouhe.

  • Paista sienet vähässä öljyssä ja mausta ne suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Halkaise omena ja poista siemenkota. Täytä omenanpuolikkaat sieniseoksella. Kypsennä omenoita 200-asteisessa uunissa 10 min.

  • Keitä perunat.

  • Tarjoile paisti sienitäytteisten omenoiden, punakaalin ja perunoiden kera.