Kaalit

Esittelemme 8 terveellistä kaalia ja niiden käyttövinkkejä.

Kaali ei maistu kaikille, mutta asenteet saattavat lähitulevaisuudessa muuttua, sillä tuoreen tutkimustiedon mukaan kaali on sitä terveellisempää mitä karvaammalta se maistuu. Kasvisten sisältämät antioksidantit, kuten flavonoidit ja katekiinit maistuvat yleensäkin karvailta.

Se, maistuvatko kaalit sinun suussasi karvaalta riippuu geeneistäsi: jos ruusukaali maistuu sinusta makealta, et maista 6-n-propylthiourasiilia (PROP). Noin 30 % väestöstä ei maista PROP:ia lainkaan, 20 % maistaa sen karvaana ja pahanmakuisena ja muut maistavat kemikaalin karvaana, mutteivät pahana.

Kaaleissa on erityisen paljon antioksidatiivisia glukosinolaatteja ja antosyaaneja. Koska eri kaaleissa on erilaisia glukosinolaatteja, suurimman terveyshyödyn saamiseksi olisi hyvä käyttää eri kaaleja.

Kaikkien kaalien sisältämä glukosinolaatteihin kuuluva sinigriini auttaa ehkäisemään muun muassa virtsarakko- ja paksusuolisyöpää sekä alentaa keuhkosyövän riskiä.

Ongelmana on, että syöpää torjuvat glukosinolaatit ovat helposti haihtuvia, joten syöpää torjuvat vaikutukset voi saada vain kypsentämättömästä tai kevyesti höyrytetystä kaalista. Pitkään haudutetuista kaaliruuista ei valitettavasti ole syöpää torjumaan, vaikka ne muuten ovatkin kevyitä ja terveellisiä.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background