Tiikerirapuja ja goma-ae

Japanilaiset eväät: tiikerirapujen seurana on goma-ae - japanilainen lisuke, jossa on seesaminsiemeniä ja kasviksia (usein pinaattia tai edamame-papuja) kastikkeen kanssa. "Goma" on seesami ja "ae" kastike japaniksi.

perjantai 30. toukokuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Valmistusaineet

2 annosta

150 g edamamepapuja
(vihreitä soijapapuja)
200 g sokeriherneitä
300 g parsakaalia
75 g pieniä pinaatinlehtiä
40 g fetajuustoa

Kastike

25 g seesaminsiemeniä
1 rkl soijakastiketta
1½ rkl riisiviinietikkaa
½ rkl seesamiöljyä
¼-½ dl vettä
hyppysellinen steviasokeria

Tiikeriravut

300 g tiikerirapuja
1 tl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
½ tl chilisilppua
ripaus merisuolaa

Valmistus

  • Paahda seesaminsiemeniä kuumassa paistinpannussa 5 - 10 minuuttia. Jauha siemenet (esim. kahvi- tai maustemyllyllä). Sekoita kastikeainekset.

  • Höyrytä parsakaali ja sokeriherneet ja siirrä ne kulhoon. Lisää kasvikset, pavut ja feta kulhoon, sekoita ainekset ja lisää lopuksi kastike.

  • Paista rapuja ja mausteita öljyssä 1 - 2 minuuttia. Lisää ravut salaattiin tai tarjoa ne vartaissa.

Juoma: Punajuurimehu

2 isoa punajuurta
iso pala inkiväärijuurta
½ omenaa

Valmista mehu mehulingolla.

Vinkki: Jos haluat keventää annosta, jätä kastike pois.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee