Tiikerirapuja ja goma-ae

Japanilaiset eväät: tiikerirapujen seurana on goma-ae - japanilainen lisuke, jossa on seesaminsiemeniä ja kasviksia (usein pinaattia tai edamame-papuja) kastikkeen kanssa. "Goma" on seesami ja "ae" kastike japaniksi.

perjantai 30. toukokuuta 2014 teksti M. Kristensen

Valmistusaineet

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

150 g edamamepapuja

(vihreitä soijapapuja)

200 g sokeriherneitä

300 g parsakaalia

75 g pieniä pinaatinlehtiä

40 g fetajuustoa

Kastike

25 g seesaminsiemeniä

1 rkl soijakastiketta

1½ rkl riisiviinietikkaa

½ rkl seesamiöljyä

¼-½ dl vettä

hyppysellinen steviasokeria

Tiikeriravut

300 g tiikerirapuja

1 tl oliiviöljyä

1 valkosipulin kynsi

½ tl chilisilppua

ripaus merisuolaa

Valmistus

  • Paahda seesaminsiemeniä kuumassa paistinpannussa 5 - 10 minuuttia. Jauha siemenet (esim. kahvi- tai maustemyllyllä). Sekoita kastikeainekset.

  • Höyrytä parsakaali ja sokeriherneet ja siirrä ne kulhoon. Lisää kasvikset, pavut ja feta kulhoon, sekoita ainekset ja lisää lopuksi kastike.

  • Paista rapuja ja mausteita öljyssä 1 - 2 minuuttia. Lisää ravut salaattiin tai tarjoa ne vartaissa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 537 kcal

Proteiinia: 48,5 g

Rasvaa: 25 g

Hiilihydraattia: 33 g

Kuitua: 14 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee