Scampinpyrstöjä, edamameja ja goma-kastiketta

20 minuuttia
537 kcal

Japanilaiset eväät: scampinpyrstöjen seurana on pinaattia, parsakaalia ja edamame-papuja japanilaisen goma-seesamikastikkeen kanssa. "Goma" on seesami japaniksi.

Scampinpyrstöjä ja goma-kastiketta

Valmistusaineet

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g edamamepapuja
  • (vihreitä soijapapuja)
  • 200 g sokeriherneitä
  • 300 g parsakaalia
  • 75 g pieniä pinaatinlehtiä
  • 40 g fetajuustoa

Goma-kastike

  • 25 g seesaminsiemeniä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1½ rkl riisiviinietikkaa
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • dl vettä
  • hyppysellinen steviasokeria

Tiikeriravut

  • 300 g tiikerirapuja
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ tl chilisilppua
  • ripaus merisuolaa

Valmistus

  • Paahda seesaminsiemeniä kuumassa paistinpannussa 5 - 10 minuuttia. Jauha siemenet (esim. kahvi- tai maustemyllyllä tai tehosekoittimessa). Sekoita kastikeainekset.
  • Höyrytä parsakaali ja sokeriherneet ja siirrä ne kulhoon. Lisää kasvikset, pavut ja feta kulhoon, sekoita ainekset ja lisää lopuksi kastike.
  • Paista rapuja ja mausteita öljyssä 1 - 2 minuuttia. Lisää ravut salaattiin tai tarjoa ne vartaissa.

Lisää edamamereseptejä täältä