Parsakaalivohvelit kinkulla ja juustolla

15 minuuttia
410 kcal

Vohveleita lounaaksi? Vaihda leipä parsakaalivohveliin ja tee klassinen kinkku-juustoleipä sen päälle. Näin saat vaihtelua ja enemmän kasviksia pöytään!

Parsakaalivohvelit kinkulla ja juustolla

SOPIIKO VOHVELI LOUNAAKSI? Kyllä vain! Tällä reseptillä teet kasvispitoiset ja terveelliset vohvelit käden käänteessä.

© wichmann+bendtsen

Parsakaalivohvelit kinkulla ja juustolla

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 munaa
  • 200 g parsakaalia
  • 2 rkl mantelijauhoa
  • 2 rkl psylliumjauhetta
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Täyte:

  • 4 salaatinlehteä
  • 2 kinkkuviipaletta
  • 2 juustoviipaletta
  • 6 kurkkuviipaletta
  • 8 punasipulirengasta

Kasvikset:

  • kirsikkatomaatteja
  • paprikasuikaleita

Valmistus

  • Jauha parsakaali, lisää munat, manteliauho, psyllium, suolaa ja pippuria ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kuumenna vohvelirauta ja sipaise öljyllä.
  • Laita ¼ taikinasta paistumaan raudalle ja paista noin 5 minuuttia, kunnes vohveli irtoaa helposti raudasta. Paista loput 3 vohvelia samalla tavalla.
  • Jaa salaatinlehdet, kinkku, juusto, kurkku ja punasipuli kahdelle vohvelille. Nosta toiset 2 vohvelia kanneksi.
  • Tarjoa lisäksi kirsikkatomaatteja ja paprikasuikaleita.

VINKKI! Voit sipaista vohveleiden pintaan myös hieman dijoninsinappia.

VINKKI! Vohvelit säilyvät viileässä pari päivää ja ne voi myös pakastaa.

VINKKI! Jos haluat ekstrarapeita vohveleita, lämmitä niitä vielä paiston jälkeen uunissa (grillitoiminnolla, jos sellainen on) 200 asteessa.

LUE MYÖS: Terveelliset vohvelit – paras pinaattivohveliohje