Helpot ja terveelliset nakkipiilot ja napostelukasviksia

30 minuuttia
383 kcal

Terveellisempi, mutta vähintään yhtä herkullinen versio perinteisistä nakkipiiloista. Taikinaan lisätty parsakaali ujuttaa lisää kasviksia nakkipiiloihin.

Helpot ja terveelliset nakkipiilot kasvisten kera

PARSAKAALI-NAKKIPIILOT Näiden nakkipiilojen ainoa huono puoli on se, että ne tulee helposti syötyä kaikki kerralla – jos piiloja jää syömättä, säilytä ne jääkaapissa.

© wichmann+bendtsen

Helpot ja terveelliset nakkipiilot ja napostelukasviksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 4 kpl

  • 180 g parsakaalia
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl psylliuminkuorijauhetta
  • 2 rkl mantelijauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 kevytnakkia
  • 1 dl ketsuppia
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 2 paprikaa

Valmistus

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  • Laita parsakaali, kananmunat, psylliumjauhe, mantelijauho, leivinjauhe, suola ja pippuri yleiskoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna levätä 5 min.
  • Halkaise nakit ja lado ne pellille leivinpaperin päälle.
  • Kostuta kädet ja "kätke" nakit taikinaan. Aseta pellille leivinpaperin päälle.
  • Paista uunissa 20 min.
  • Tarjoa ketsupin ja lehtisellerin varsien ja paprikalohkojen kera.

VINKKI! Nakkipiilojen muotoilu on helpompaa kostutetuin käsin. Jäähdytä piilot ritilän päällä, ettei pohja pehmene.