Helpot ja terveelliset makkarapiilot kasvisten kera

30 minuuttia
383 kcal

Terveellisempi, mutta vähintään yhtä herkullinen versio perinteisistä nakkipiiloista. Taikinaan lisätty parsakaali ujuttaa lisää kasviksia aterialle.

Helpot ja terveelliset makkarapiilot kasvisten kera

NÄIDEN MAKKARAPIILOJEN AINOA HUONO PUOLI ON SE, ETTÄ NE TULEE HELPOSTI SYÖTYÄ KAIKKI KERRALLA – jos piiloja jää syömättä, säilytä niitä jääkaapissa.

© wichmann+bendtsen

Helpot ja terveelliset makkarapiilot kasvisten kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 4 kpl

  • 180 g parsakaalia
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl psylliuminkuorijauhetta
  • 2 rkl mantelijauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 vähärasvaista makkaraa
  • 1 dl ketsuppia
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 2 paprikaa

Valmistus

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Laita parsakaali, kananmunat, rahka, psylliumjauhe, mantelijauho, leivinjauhe, suola ja pippuri yleiskoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna levätä 5 min.
  • Puolita makkarat ja laita ne pellille leivinpaperin päälle.
  • Kostuta kädet ja muotoile taikinasta pallo kunkin neljän makkarapalan ympärille. Laita pellille leivinpaperin päälle.
  • Paista uunissa 20 min.
  • Tarjoa ketsupin ja lehtisellerin varsien ja paprikalohkojen kera.

VINKKI! Makkarapiilojen muotoilu on helpompaa kostutetuin käsin. Jäähdytä piilot ritilän päällä, ettei pohja pehmene.