Parsakaalipyöryköitä ja salaattia lautasella
© Skovdal Nordic

Parsakaalipyörykät ja kvinoasalaattia

Parsakaalipyörykät ovat herkullinen ja kevyempi vaihtoehto perinteisille lihapullille, ja tässä ateriassa ne saavat seurakseen maukasta kvinoasalaattia.

perjantai 18. tammikuuta 2019 teksti Inge Skovdal

Parsakaalipyörykät ja kvinoasalaattia

2 annosta

Parsakaalipyörykät

150 g parsakaalia
½ rkl persiljaa
½ tl chiliä
1½ rkl kikhernejauhoja tai vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 dl korppujauhoja
1 tl merisuolaa
½ tl mustapippuria myllystä
25 g kookosöljyä paistamiseen

Kvinoasalaatti

100 g kvinoaa (kuivapaino)
200 g porkkanoita
125 g kevätsipulia
1 kourallinen persiljaa
50 g säilöttyjä kikherneitä
50 g pakastettuja edamamepapuja
1 rkl mustia oliiveja
½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
½ rkl merisuolaa

Parsakaalipyöryköiden ja kvinoasalaatin valmistus

  • Kiehauta parsakaalia 2 minuuttia. Valuta kunnolla siivilässä ja hienonna.
  • Hienonna persilja ja chili. Sekoita mausteet, parsakaali, kikhernejauhot, maito ja korppujauhot taikinaksi.
  • Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä leivinpaperille. Sulata kookosöljy ja pirskota se pyöryköiden päälle. Paista 200 asteessa 15 min.
  • Kypsennä kvinoa ja edamamepavut pakkauk­sen ohjeen mukaan, anna jäähtyä.
  • Hienonna porkkanat, persilja, kevätsipuli ja oliivit ja sekoita ne kikherneiden, edamamepapujen ja kvinoan kanssa salaatiksi, mausta öljyllä ja suolalla.
  • Annostele salaatti kulhoihin ja lisää pyörykät päälle.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 602 kcal
Proteiinia 21 g
Rasvaa 24 g
Hiilihydraattia 82,6 g
Kuitua 13,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee