Parsakaalipyöryköitä ja salaattia lautasella
© Skovdal Nordic

Parsakaalipyörykät ja kvinoasalaattia

Parsakaalipyörykät ovat herkullinen ja kevyempi vaihtoehto perinteisille lihapullille, ja tässä ateriassa ne saavat seurakseen maukasta kvinoasalaattia.

perjantai 18. tammikuuta 2019 teksti I. Skovdal

Parsakaalipyörykät ja kvinoasalaattia

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

Parsakaalipyörykät

150 g parsakaalia

½ rkl persiljaa

½ tl chiliä

1 ½ rkl kikhernejauhoja tai vehnäjauhoja

1 rkl maitoa

1 dl korppujauhoja

1 tl merisuolaa

½ tl mustapippuria myllystä

25 g kookosöljyä paistamiseen

Kvinoasalaatti

100 g kvinoaa (kuivapaino)

200 g porkkanoita

125 g kevätsipulia

1 kourallinen persiljaa

50 g säilöttyjä kikherneitä

50 g pakastettuja edamamepapuja

1 rkl mustia oliiveja

½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä

½ rkl merisuolaa

Parsakaalipyöryköiden ja kvinoasalaatin valmistus

  • Kiehauta parsakaalia 2 minuuttia. Valuta kunnolla siivilässä ja hienonna.

  • Hienonna persilja ja chili. Sekoita mausteet, parsakaali, kikhernejauhot, maito ja korppujauhot taikinaksi.
  • Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä leivinpaperille. Sulata kookosöljy ja pirskota se pyöryköiden päälle. Paista 200 asteessa 15 min.
  • Kypsennä kvinoa ja edamamepavut pakkauk­sen ohjeen mukaan, anna jäähtyä.
  • Hienonna porkkanat, persilja, kevätsipuli ja oliivit ja sekoita ne kikherneiden, edamamepapujen ja kvinoan kanssa salaatiksi, mausta öljyllä ja suolalla.
  • Annostele salaatti kulhoihin ja lisää pyörykät päälle.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 602 kcal

Proteiinia: 21 g

Rasvaa: 24 g

Hiilihydraattia: 82,6 g

Kuitua: 13,6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee