Parsakaalipyörykät ja kvinoasalaattia

30 minuuttia
600 kcal

Parsakaalipyörykät ovat herkullinen ja kevyempi vaihtoehto perinteisille lihapullille, ja tässä ateriassa ne saavat seurakseen maukasta kvinoasalaattia.

Parsakaalipyöryköitä ja salaattia lautasella

Parsakaalipyörykät ja kvinoasalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Parsakaalipyörykät

  • 150 g parsakaalia
  • ½ rkl persiljaa
  • ½ tl chiliä
  • 1 rkl kikhernejauhoja tai vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 tl merisuolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 25 g kookosöljyä paistamiseen

Kvinoasalaatti

  • 100 g kvinoaa (kuivapaino)
  • 200 g porkkanoita
  • 125 g kevätsipulia
  • 1 kourallinen persiljaa
  • 50 g säilöttyjä kikherneitä
  • 50 g pakastettuja edamamepapuja
  • 1 rkl mustia oliiveja
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl merisuolaa

Parsakaalipyöryköiden ja kvinoasalaatin valmistus

  • Kiehauta parsakaalia 2 minuuttia. Valuta kunnolla siivilässä ja hienonna.
  • Hienonna persilja ja chili. Sekoita mausteet, parsakaali, kikhernejauhot, maito ja korppujauhot taikinaksi.
  • Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä leivinpaperille. Sulata kookosöljy ja pirskota se pyöryköiden päälle. Paista 200 asteessa 15 min.
  • Kypsennä kvinoa ja edamamepavut pakkauk­sen ohjeen mukaan, anna jäähtyä.
  • Hienonna porkkanat, persilja, kevätsipuli ja oliivit ja sekoita ne kikherneiden, edamamepapujen ja kvinoan kanssa salaatiksi, mausta öljyllä ja suolalla.
  • Annostele salaatti kulhoihin ja lisää pyörykät päälle.