Silmänruokaa ja suloisia makuja.

Parsakaalisosekeitto ja punajuurilastuja

Lämmittävä värisinfonia parsakaalista ja punajuuresta saa ruokaisuutta grillatusta broilerinfileestä.

torstai 12. helmikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Lämmittävä värisinfonia parsakaalista ja punajuuresta.

4 annosta

3 palaa parsakaalia
Vettä
1 - 2 tl merisuolaa


Punajuurilastut

2 punajuurta
1 rkl öljyä
Merisuolaa


Broileri

4 broilerinfileetä
2 rkl tuoretta timjamia
1 tl punaista chilisilppua
Merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
1 rkl öljyä


Pinnalle

Tuoretta timjamia, punajuurilastuja


Valmistus


Punajuurilastut

  • Leikkaa punajuuret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, mielellään mandoliinileikkurilla, ja kääntele ne öljyssä.
  • Levitä punajuuret leivinpaperilla vuoratulle pellille, ripottele pinnalle suolaa ja paista rapeaksi 150-asteisessa uunissa (30 - 45 min).
  • Broilerinfileet

  • Hiero broilerinfileisiin öljy, timjami, chilisilppu, suolaa ja pippuria, ja paista niitä ritiläpannulla 10 - 15 min.
  • Pelkistetty parsakaalisosekeitto

  • Leikkaa parsakaalinnuput varsista ja pane ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen, joka juuri ja juuri peittää parsakaalit. Keitä 3–4 min.
  • Ota vesi talteen.
  • Soseuta parsakaali noin puolessa määrässä keitinvettä.
  • Käytä soseutinta aluksi lyhyinä sykäyksinä – älä yhtäjaksoisesti heti alusta, niin saat keiton helpommin sileäksi.
  • Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes keitto on sopivan sakeaa.
  • Mausta suolalla.
  • Tarjoilu

  • Annostele keitto kulhoihin, koristele annokset timjamilla ja punajuurilastuilla.
  • Viipaloi broilerinfileet ja tarjoa ne lisukkeena.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee