Terveellisiä reseptejä Päivällinen Parsakaali... Parsakaalisosekeitto ja punajuurilastuja 1,5 tuntia 350 kcal Lämmittävä värisinfonia parsakaalista ja punajuuresta saa ruokaisuutta grillatusta broilerinfileestä. Teksti: Michelle Kristensen 11. helmikuuta 2015 Silmänruokaa ja suloisia makuja. Lämmittävä värisinfonia parsakaalista ja punajuuresta. Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1½ palaa parsakaalia Vettä ½ tl merisuolaa Punajuurilastut 1 punajuurta ½ rkl öljyä Merisuolaa Broileri 2 broilerinfileetä 1 rkl tuoretta timjamia ½ tl punaista chilisilppua Merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria ½ rkl öljyä Pinnalle Tuoretta timjamia, punajuurilastuja Valmistus Leikkaa punajuuret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, mielellään mandoliinileikkurilla, ja kääntele ne öljyssä. Levitä punajuuret leivinpaperilla vuoratulle pellille, ripottele pinnalle suolaa ja paista rapeaksi 150-asteisessa uunissa (30 - 45 min). Broilerinfileet Hiero broilerinfileisiin öljy, timjami, chilisilppu, suolaa ja pippuria, ja paista niitä ritiläpannulla 10 - 15 min. Pelkistetty parsakaalisosekeitto Leikkaa parsakaalinnuput varsista ja pane ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen, joka juuri ja juuri peittää parsakaalit. Keitä 3–4 min. Ota vesi talteen. Soseuta parsakaali noin puolessa määrässä keitinvettä. Käytä soseutinta aluksi lyhyinä sykäyksinä – älä yhtäjaksoisesti heti alusta, niin saat keiton helpommin sileäksi. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Mausta suolalla. Tarjoilu Annostele keitto kulhoihin, koristele annokset timjamilla ja punajuurilastuilla. Viipaloi broilerinfileet ja tarjoa ne lisukkeena. Keitto