Parsakaalisosekeitto ja punajuurilastuja

1,5 tunti
350 kcal

Lämmittävä värisinfonia parsakaalista ja punajuuresta saa ruokaisuutta grillatusta broilerinfileestä.

Silmänruokaa ja suloisia makuja.

Lämmittävä värisinfonia parsakaalista ja punajuuresta.

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • palaa parsakaalia
  • Vettä
  • ½ tl merisuolaa

Punajuurilastut

  • 1 punajuurta
  • ½ rkl öljyä
  • Merisuolaa

Broileri

  • 2 broilerinfileetä
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • ½ tl punaista chilisilppua
  • Merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
  • ½ rkl öljyä

Pinnalle

  • Tuoretta timjamia, punajuurilastuja

Valmistus

  • Leikkaa punajuuret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, mielellään mandoliinileikkurilla, ja kääntele ne öljyssä.
  • Levitä punajuuret leivinpaperilla vuoratulle pellille, ripottele pinnalle suolaa ja paista rapeaksi 150-asteisessa uunissa (30 - 45 min).
    Broilerinfileet

  • Hiero broilerinfileisiin öljy, timjami, chilisilppu, suolaa ja pippuria, ja paista niitä ritiläpannulla 10 - 15 min.
    Pelkistetty parsakaalisosekeitto

  • Leikkaa parsakaalinnuput varsista ja pane ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen, joka juuri ja juuri peittää parsakaalit. Keitä 3–4 min.

  • Ota vesi talteen.
  • Soseuta parsakaali noin puolessa määrässä keitinvettä.
  • Käytä soseutinta aluksi lyhyinä sykäyksinä – älä yhtäjaksoisesti heti alusta, niin saat keiton helpommin sileäksi.
  • Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes keitto on sopivan sakeaa.
  • Mausta suolalla.
    Tarjoilu

  • Annostele keitto kulhoihin, koristele annokset timjamilla ja punajuurilastuilla.

  • Viipaloi broilerinfileet ja tarjoa ne lisukkeena.