Parsakaalisosekeitto ja punajuurilastuja
Lämmittävä värisinfonia parsakaalista ja punajuuresta saa ruokaisuutta grillatusta broilerinfileestä.
Lämmittävä värisinfonia parsakaalista ja punajuuresta saa ruokaisuutta grillatusta broilerinfileestä.
Silmänruokaa ja suloisia makuja.
Leikkaa punajuuret mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, mielellään mandoliinileikkurilla, ja kääntele ne öljyssä.
Levitä punajuuret leivinpaperilla vuoratulle pellille, ripottele pinnalle suolaa ja paista rapeaksi 150-asteisessa uunissa (30 - 45 min).
Broilerinfileet
Pelkistetty parsakaalisosekeitto
Leikkaa parsakaalinnuput varsista ja pane ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen, joka juuri ja juuri peittää parsakaalit. Keitä 3–4 min.
Ota vesi talteen.
Soseuta parsakaali noin puolessa määrässä keitinvettä.
Käytä soseutinta aluksi lyhyinä sykäyksinä – älä yhtäjaksoisesti heti alusta, niin saat keiton helpommin sileäksi.
Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes keitto on sopivan sakeaa.
Mausta suolalla.
Tarjoilu
Annostele keitto kulhoihin, koristele annokset timjamilla ja punajuurilastuilla.
Viipaloi broilerinfileet ja tarjoa ne lisukkeena.
Sivustossa ja sovelluksessa mm: