Broileri-kasvisvokki

30 minuuttia
292 kcal

Broileri-kasvisvokki on nopeasti kokattava ja maukas ateria, johon saa helposti uusia makuja vaihtelemalla kasviksia aina satokauden mukaan. Päivällispöydän uuden kestosuosikin ainekset siis!

Broileri-kasvisvokki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 225 g broilerin sisäfileitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1½ kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ punasipuli
  • 100 g parsakaalia
  • ½ punainen paprika
  • 75 g porkkanoita
  • 100 g herkkusieniä
  • 50 g pavunituja
  • ½ rasia paksoita
  • soijakastiketta

Kastike

  • 1 limetin mehu
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria

Valmistus

  • Paloittele fileet suupaloiksi ja paista öljyssä kaunis väri pintaan kuumalla paistinpannulla tai vokkipannulla.
  • Vähennä lämpöä ja lisää vokkiin porkkanaviipaleet, valkosipulimurska ja hienonnettu sipuli. Paista pari minuuttia.
  • Paloittele parsakaali, paprika ja herkkusienet joukkoon ja paista vielä 5 minuuttia.
  • Sekoita kastike, lisää vokkiin ja kuumenna.
  • Poista paksoista kanta. Paahda pannulla tilkassa soijakastiketta 2 minuuttia.
  • Viimeistele vokki pavuniduilla, limettimehulla ja lisää halutessasi soijakastiketta ja tarjoa lisäkkeenä paksoita.

VINKKI! Käytä sesongin kasviksia. Kokeile purjoa ja (suippo)kaalia ja oikaise välillä valmiilla vokkivihanneksilla.