Hot honey -resepti – näin valmistat chilihunajaa

Kokeile trendikästä hot honey -kastiketta, joka tuo ruokiin makean tulista makua. Reseptillämme valmistat kastikkeen alta aikayksikön.

Hot honey -kastiketta lasipurkissa.

HOT HONEY ON KUUMA TRENDIHERKKU – täydellinen kumppani niin pizzalle, kanalle kuin vaikkapa juuston seuraan.

© iStock

Itse tehty hot honey – vain kolme ainesosaa

Hot honey eli chilihunaja on noussut suuren suosioon, eikä ihme. Makuhermoja kutkuttava makean ja tulisen lämmin yhdistelmä antaa nimittäin herkullista potkua, joka sopii moniin ruokiin.

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 purkillinen

  • 4 dl juoksevaa hunajaa
  • 4 tl chilihiutaleita
  • 4 rkl omenasiiderietikkaa

Hot honey -kastikkeen valmistus

  • Kuumenna hunaja kattilassa keskilämmöllä.
  • Kun hunaja on kuumennut, lisää chilihiutaleet ja omenasiiderietikka.
  • Kiehauta nopeasti ja laske sitten lämpöä.
  • Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia.
  • Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Kaada jäähtynyt hunajaseos lasipurkkiin.

VINKKI: Jos haluat kastikkeesta sileää, kaada hunaja purkkiin siivilän läpi, jolloin chilihiutaleet jäävät siivilään.

HUOM.: Käytä vain juoksevaa hunajaa.


Mitä hot honey on?

Hot honey eli chilihunaja on tulista hunajaa, jota voit käyttää monenlaisiin ruokiin.

Se on erittäin helppo ja nopea valmistaa – tarvitset vain kolme ainesosaa.

Makean hunajan ja tulisen chilin yhdistelmä tuo ruokiin makuhermoja kutkuttavan ja suorastaan koukuttavan herkullisen vivahteen.

Mihin hot honey -kastiketta voi käyttää?

Tulisen makea hunaja sopii moniin erilaisiin ruokiin, etenkin esimerkiksi maustamaan pizzoja, paistettua kanaa, kanansiipiä, grillattuja kasviksia tai salaatteja.

Chilihunaja sopii myös juustojen päälle.

Hunajan makeus ja chilin voimakas potku sopivat myös drinkkeihin, jos korvaat cocktailin makean ainesosan pienellä tilkalla mausteista hunajaa.

Ruoat, joihin hot honey -kastike sopii

Vahva chilihunaja sopii monenlaisiin ruokiin. Tässä on kolme reseptiä, joissa hot honey vie makuelämyksen uudelle herkulliselle tasolle.

Kasvispizza.
© wichmann+bendtsen

Hot pizza

Tulinen ja makea kastike sopii erinomaisesti ripoteltavaksi pizzan päälle.

Kokeile pizzapohjan valmistuksessa reseptiämme, joka on helppo, maukas ja nopea valmistaa. Perustaikinan päälle voi lisätä kastiketta ja täytteitä makusi mukaan.

Katso resepti täältä

Broileri, pataleipää ja kastiketta.
© wichmann+bendtsen

Uunibroileri

Hot honey -kastike sopii mainiosti erilaisten kanaruokien maustamiseen – kokeile esimerkiksi kokonaisen uunibroilerien, kanankoipien tai friteerattujen kanapalojen kanssa.

Katso uunibroilerin resepti täältä

Sitruunainen uunilohi.
© iStock

Uunilohi

Makean tulinen kastike sopii myös herkullisesti lohen kaveriksi.

Katso täydellisen uunilohen resepti täältä