Kokonainen uunibroileri

1 tunti
520 kcal

Uunissa kypsyvä kokonainen broileri on maukas klassikkoruoka, jonka lisukkeiksi valmistetaan tässä helmispelttiä ja lehtikaalisalaattia – terveellinen ja herkullinen ateria, joka maistuu taatusti koko perheelle.

KOKONAINEN UUNIBROILERI Uunibroilerin lisukkeena maistuvat helmispeltti ja lehtikaalisalaatti.

© wichmann+bendtsen

Kokonainen uunibroileri

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sitruunaa
  • ½ kokonainen broileri
  • ½ kourallinen kourallinen lehtipersiljaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 100 g helmispelttiä

Marinoitu punasipuli:

  • punasipulia
  • ½ tl oliiviöljyä
  • ½ dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • timjaminoksaa

Lehtikaalisalaatti:

  • ½ dl kahvikermaa
  • ¼ sitruunan mehu
  • ½ tl sokeria
  • 50 g lehtikaalia
  • ½ omena
  • ¼ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • kurpitsansiemeniä

Valmistus

  • Purista sitruunoista mehu. Sekoita joukkoon persiljasilppu, suolaa ja pippuria. Kaada broilerin sisään ja kääntele broileria niin että mehu leviää joka puolelle.
  • Pane broileri uunivuokaan rintapuoli alaspäin. Sipaise pintaan öljyä ja ripota suolaa ja pippuria.
  • Kypsennä 175 asteessa kiertoilmassa noin 15 minuuttia. Käännä broileri ja kypsennä vielä 30 minuuttia rinta ylöspäin. Kokonaiskypsennysaika on noin 45 minuuttia. Anna levätä 5 minuuttia.
  • Suikaloi sipuli ja kuullota oliiviöljyssä 2 minuuttia. Lisää vesi, sokeri, valkoviinietikka, suolaa ja pippuria ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kaada lasitölkkiin, lisää huuhdotut timjaminoksat ja nosta kylmään jäähtymään.
  • Keitä speltti pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Vispaa kahvikerma, sitruunamehu, sokeri, suolaa ja pippuria kastikkeeksi.
  • Suikaloi lehtikaali ja viipaloi omena. Sekoita kastike joukkoon. Paahda kurpitsansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja ripottele salaatin päälle.
  • Tarjoa uunibroilerin kanssa helmispelttiä, salaattia ja marinoitua punasipulia.

VINKKI! Ripottele mausteet riittävän korkealta niin ne maustavat broilerin tasaisesti.