Paahdettua maa-artisokkaa
Maa-artisokka on superterveellistä, mutta miten siitä saisi uunissa paahtamalla parhaan mahdollisen makuelämyksen? Kokeile reseptiä, jossa maa-artisokka paahtuu uunissa yhdessä valkosipulin, oliiviöljyn ja yrttien kera.
Maa-artisokka on superterveellistä, mutta miten siitä saisi uunissa paahtamalla parhaan mahdollisen makuelämyksen? Kokeile reseptiä, jossa maa-artisokka paahtuu uunissa yhdessä valkosipulin, oliiviöljyn ja yrttien kera.
Mitättömän näköinen muhkurainen maa-artisokka on monelle vähän vieras vihannes, joka jää helposti huomaamatta kaupan hyllyssä. Se on kuitenkin sääli, sillä maa-artisokka on erittäin terveellistä. Siinä on muun muassa runsaasti C- ja K-vitamiinia sekä makeaa ravintokuitua nimeltä inuliini, joka auttaa ylläpitämään terveellistä suolistobakteerikantaa.
Maa-artisokkaa uunissa voi valmistaa monella tavalla. Uunissa paahdettua maa-artisokkaa voi käyttää sekä lisukkeena että syödä sellaisenaan. Tästä jutusta saat reseptit ja vinkit maa-artisokalla herkutteluun.
Muhkurainen maa-artisokka on hankala kuoria, mutta kun peset maa-artisokat kunnolla, niitä ei ole pakko kuoria lainkaan. Jos silti haluat kuoria ne, parhaiten se käy muhkujen koloista lusikan kärjellä raaputtamalla.
Maa-artisokkaa voi keittää, paistaa, paahtaa ja soseuttaa, ja sitä voi lisätä salaatteihin niin raakana kuin kypsennettynäkin. Siinä on hento pähkinäinen maku, joka tulee hienosti esiin raakana tai esimerkiksi samettisessa maa-artisokkakeitossa.
Artikkeli on ilmestynyt aiemmin KUNTO PLUSsan numerossa 15/2022.