Naudanlihaa, peruna-maa-artisokkamuusia ja paistettuja sieniä

30 minuuttia
570 kcal

Toisinaan tekee mieli oikein hyvää pihviä. Paista kunnon pihvi tai kokeile valmistaa naudan kuvetta eli flank steakia peruna-artisokkamuusin ja paistettujen sienten sekä muiden lisukkeiden kanssa. Taatusti maukasta ja ravitsevaa!

Pihvilihaa, peruna-maa-artisokkamuusia ja paistettuja sieniä

Pihvilihaa, peruna-maa-artisokkamuusia ja paistettuja sieniä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g maa-artisokkaa kuorittuna
  • ¼ kg perunaa kuorittuna
  • 100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ¼ kg naudan pihvilihaa tai kuvetta eli flank steakia
  • ½ nippu persiljaa

Päälle

  • 125 g sieniä (kantarelleja tai suppilovahveroita)
  • 125 g maa-artisokkaa
  • 1 timjaminoksaa
  • 25 g hasselpähkinöitä
  • ½ rkl oliiviöljyä

Valmistus

  • Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista. Kuori ja lohko maa-artisokat ja perunat, keitä pehmeiksi miedosti suolatussa vedessä noin 15 minuuttia.
  • Ota keitinvesi talteen. Soseuta kasvikset ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista lihaa grillissä tai pannulla 3–5 minuuttia molemmilta puolilta palan paksuudesta riippuen. Mausta paistopinta suolalla ja pippurilla. Anna lihan levätä 5–10 minuuttia ja viipaloi.
  • Viipaloi sienet niin että lakin muoto säilyy. Kuori ja paloittele artisokat.
  • Kuullota sieniä, artisokkakuutioita ja timjaminoksia oliiviöljyssä 5 minuuttia.
  • Rouhi pähkinät, lisää pannulle ja paahda vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Annostele sose lautasille, jaa sieni-artisokkaseos päälle ja nosta lihaviipaleet viereen.
  • Silppua persiljaa pinnalle.

Lue myos: Uunipaahdetut maa-artisokat

VINKKI! Jos vain jostain saat, niin kokeile flank steakia eli naudan kuvetta. Se on monipuolinen, maukas ja vähärasvainen ruhonosa. Se kannattaa kypsentää kokonaisena, jättää mediumiksi ja leikata ohuiksi viipaleiksi.