Pihvilihaa, peruna-maa-artisokkamuusia ja sieniä

30 minuuttia
570 kcal

Toisinaan tekee mieli oikein hyvää pihviä. Paista kunnon pihvi – tai kokeile valmistaa kuvetta eli flank steakia – peruna-artisokkamuusin ja paistettujen sienten ja artisokan kanssa. Taatusti maukasta ja ravitsevaa!

Paistia, peruna-maa-artisokkamuusia ja paistettuja sieniä

Pihvilihaa, peruna-maa-artisokkamuusia ja paistettuja sieniä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g maa-artisokkaa kuorittuna
  • ¼ kg perunaa kuorittuna
  • 100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ¼ kg naudan pihvilihaa tai kuvetta eli flank steakia
  • ½ nippu persiljaa

Päälle

  • 125 g sieniä (kantarelleja tai suppilovahveroita)
  • 125 g maa-artisokkaa
  • 1 timjaminoksaa
  • 25 g hasselpähkinöitä
  • ½ rkl oliiviöljyä

Valmistus

  • Kuori ja lohko maa-artisokat ja perunat, keitä pehmeiksi miedosti suolatussa vedessä noin 15 minuuttia.
  • Ota keitinvesi talteen. Soseuta kasvikset ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jos paistat fileepihvit, ota ne huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Paista pihvit pannulla 3–5 minuuttia molemmilta puolilta palan paksuudesta riippuen. Mausta paistopinta suolalla ja pippurilla. Anna lihan levätä 2 x paristoaika foliossa ja viipaloi.

(Jos valmistat kuvetta eli flank steakia, se kannattaa ruskistaa joka puolelta, kypsentää kokonaisena foliossa, jättää mediumiksi – käytä paistilämpömittaria – ja leikata ohuiksi viipaleiksi.)

  • Viipaloi sienet. Kuori ja paloittele artisokat. Sido timjaminoksat puuvillalangalla yhteen, niin se on helppo ottaa pois ennen tarjoilua, eikä ruokaan tule kovia timajemin varren paloja.
  • Kuullota sieniä, artisokkapaloja ja timjamikimppua oliiviöljyssä 5 minuuttia.
  • Rouhi pähkinät, lisää pannulle ja paahda vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Annostele sose lautasille, jaa sieni-artisokkaseos päälle ja nosta lihaviipaleet viereen.
  • Silppua persiljaa pinnalle.

Lue myös: Uunipaahdetut maa-artisokat

VINKKI! Jos vain jostain saat, niin kokeile flank steakia eli naudan kuvetta. Se on monipuolinen, maukas ja vähärasvainen ruhonosa. Se kannattaa kypsentää kokonaisena, jättää mediumiksi ja leikata ohuiksi viipaleiksi.