Flank steak peruna-artisokkamuussin ja paistettujen sienten kera

30 minuuttia
570 kcal

Pimeinä iltoina maistuu kunnon lohturuoka. Kokeile naudan kuvetta eli flank steakia peruna-artisokkamuussin ja paistettujen sienten ja muiden lisukkeiden kera. Taatusti maukasta ja ravitsevaa ilman turhaa hifistelyä!

Lautasella flank steak, peruna-artisokkamuussia ja sieniä

HYÖDYNNÄ MAA-ARTISOKKAA MONIPUOLISESTI – yhdistä sitä esimerkiksi perunamuussiin.

© Skovdal Nordic

Flank steak peruna-artisokkamuussin ja paistettujen sienten kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g maa-artisokkaa kuorittuna
  • ¼ kg perunaa kuorittuna
  • 100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ¼ kg naudan kuvetta eli flank steakia
  • ½ nippu persiljaa

Päälle

  • 125 g sieniä
  • 125 g maa-artisokkaa
  • 1 timjaminoksaa
  • 25 g hasselpähkinöitä
  • ½ rkl oliiviöljyä

Valmistus

  • Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista. Kuori ja lohko maa-artisokat ja perunat, keitä pehmeiksi miedosti suolatussa vedessä noin 15 minuuttia.
  • Ota keitinvesi talteen. Soseuta kasvikset ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paista lihaa grillissä tai pannulla 3–5 minuuttia molemmilta puolilta palan paksuudesta riippuen. Mausta paistopinta suolalla ja pippurilla. Anna lihan levätä 5–10 minuuttia ja viipaloi.
  • Viipaloi sienet niin että lakin muoto säilyy. Kuori ja kuutioi artisokat.
  • Kuullota sieniä, artisokkakuutioita ja timjaminoksia oliiviöljyssä 5 minuuttia.
  • Rouhi pähkinät, lisää pannulle ja paahda vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Annostele sose lautasille, jaa sieni-artisokkaseos päälle ja nosta lihaviipaleet viereen.
  • Silppua persiljaa pinnalle.

VINKKI! Flank steak eli naudan kuve on monipuolinen, maukas ja vähärasvainen ruhonosa. Se kannattaa kypsentää kokonaisena, jättää mediumiksi ja leikata ohuiksi viipaleiksi.