Maa-artisokkasipsit uunissa

40 minuuttia

Tee itse herkullisia maa-artisokkasipsejä! Uunissa paistamalla niistä tulee hieman terveellisempiä kuin rasvassa keittämällä. Sipsit ovat ihanan rapsakka makuelämys, ja niitä voi ripotella vaikka keiton päälle tai syödä dipin kera.

Maa-artisokkasipsit

MAA-ARTISOKKASIPSIT – Maa-artisokkasipsit on helppo tehdä uunissa itse. Ne ovat herkullinen makuelämys – sekä dipin kera että ilman sitä.

© iStock

Maa-artisokkasipsit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g maa-artisokkaa
  • merisuolaa
  • ekstra neitsytoliiviöljyä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Huuhtele ja harjaa maa-artisokista multa pois.
  • Tee niistä ohuita lastuja joko mandoliinilla tai perunankuorimaveitsellä.
  • Pyörittele lastut öljy-suolaseoksessa.
  • Asettele lastut leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  • Paista lastuja 20–25 minuuttia, voit käännellä lastuja paistamisen puolivälissä.
  • Laita lastut jäähtymään talouspaperin päälle.
  • Nauti rapeat sipsit dipin kera tai ripottele niitä keiton pinnalle.

VINKKI! Maa-artisokat voivat olla hankalia kuoria, mutta ei hätää, sillä pieniä ja muhkuraisia mukuloita ei ole pakko kuoria. Maa-artisokan voi syödä kuorineen, kunhan peset ja harjaat maa-artisokat huolellisesti, ettei niihin jää multaa. Käytä mieluiten luomumaa-artisokkia.