- Kuori punajuuret (ja halkaise pyöreät kahtia tai lohko neljään osaan). Viipaloi ohuiksi viipaleiksi (leikkurilla). Levitä viipaleet leivinpaperille, pirskota rapsiöljyllä ja ripottele suolaa päälle.
- Kypsennä 10 minuuttia 200 asteessa, kääntele viipaleet ja sammuta uuni parin minuutin päästä. Jätä uuninluukku raolleen ja anna kuivua rapeiksi jälkilämmössä.
- Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä. Pese, kuori ja paloittele artisokat kattilaan. Lisää parsakaali isoina paloina.
- Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.
- Kuutioi omena ja purista päälle sitruunamehua. Hienonna persilja.
- Jaa keitto lautasille, lisää suurimot, punajuurilastut, omenakuutiot ja persilja.
Lue myos: Uunipaahdetut maa-artisokat