Maa-artisokkakeittoa ja punajuurilastuja

30 minuuttia
497 kcal

Maistuisiko kermainen maa-artisokkakeitto punajuurilastujen kera? Herkullinen ateria valmistuu puolessa tunnissa.

Maa-artisokkakeittoa lautasella

Maa-artisokkakeittoa ja punajuurilastuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 pitkää punajuurta
  • rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • 100 g rikottuja ­­ohrasuurimoita
  • 1 sipuli
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 200 g maa-artisokkia
  • 300 parsakaalia
  • 1 l kasvislientä
  • pippuria
  • ½ hapokasta omenaa
  • 1 sitruuna
  • 2 lehtipersiljan oksaa

Valmistus

  • Kuori punajuuret (ja halkaise pyöreät kahtia tai lohko neljään osaan). Viipaloi ohuiksi viipaleiksi (leikkurilla). Levitä viipaleet leivinpaperille, pirskota rapsiöljyllä ja ripottele suolaa päälle.
  • Kypsennä 10 minuuttia 200 asteessa, kääntele viipaleet ja sammuta uuni parin minuutin päästä. Jätä uuninluukku raolleen ja anna kuivua rapeiksi jälkilämmössä.
  • Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä. Pese, kuori ja paloittele artisokat kattilaan. Lisää parsakaali isoina paloina.
  • Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  • Kuutioi omena ja purista päälle sitruunamehua. Hienonna persilja.
  • Jaa keitto lautasille, lisää suurimot, punajuurilastut, omenakuutiot ja persilja.

Lue myos: Uunipaahdetut maa-artisokat