Maa-artisokkakeittoa ja punajuurilastuja

30 minuuttia
497 kcal

Maistuisiko kermainen maa-artisokkakeitto punajuurilastujen kera? Herkullinen ateria valmistuu puolessa tunnissa.

Maa-artisokkakeittoa lautasella

Maa-artisokkakeittoa ja punajuurilastuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 pitkää punajuurta
  • rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • 100 g rikottuja ­­ohrasuurimoita
  • 1 sipuli
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 200 g maa-artisokkia
  • 300 parsakaalia
  • 1 l kasvislientä
  • pippuria
  • ½ hapokasta omenaa
  • 1 sitruuna
  • 2 lehtipersiljan oksaa

Valmistus

  • Kuori punajuuret (ja halkaise pyöreät kahtia tai lohko neljään osaan). Viipaloi ohuiksi viipaleiksi (leikkurilla). Levitä viipaleet leivinpaperille, pirskota rapsiöljyllä ja ripottele suolaa päälle.

  • Kypsennä 10 minuuttia 200 asteessa, kääntele viipaleet ja sammuta uuni parin minuutin päästä. Jätä uuninluukku raolleen ja anna kuivua rapeiksi jälkilämmössä.

  • Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä. Pese, kuori ja paloittele artisokat kattilaan. Lisää parsakaali isoina paloina.

  • Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuut­tia. Soseuta ja mausta keitto suolalla ja pippurilla.

  • Kuutioi omena ja purista päälle sitruunamehua. Hienonna persilja.

  • Jaa keitto lautasille, lisää suurimot, punajuurilastut, omenakuutiot ja persilja.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background