Broileripyörykät ja maa-artisokkasalaatti

30 minuuttia
536 kcal

Täyttävä annos butternut-kurpitsaa, ruusukaalia, granaattiomenaa, broileripyöryköitä, maa-artisokkaa ja hunajakastiketta.

Broileripyörykät ja maa-artisokkasalaatti

Maa-artisokkasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

Broileripyörykät

  • 250 g broilerin jauhelihaa
  • 40 g raastettua myskikurpitsaa (butternut)
  • 2 suuri rkl tuoretta basilikaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl karpaloita
  • Ripaus cayennenpippuria
  • 1 tl rypsiöljyä paistamiseen

Salaatti

  • 250 g maa-artisokkaa
  • ½ granaattiomenan siemenet
  • 250 g ruusukaalia
  • 24 g pinjansiemeniä
  • Basilikaa koristeeksi

Kastike

  • ½ tl akaasiahunajaa
  • 1 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl vettä
  • ½ murskattua valkosipulinkynttä
  • Ripaus suolaa

Valmistus

  • Sekoita kaikki broileripyörykkätaikinan aineet keskenään. Tee taikinasta 4 pyörykkää ja paista niitä 15 minuuttia paistinpannussa.
  • Leikkaa maa-artisokat ohuiksi viipaleiksi vihannesleikkurilla. Irrota ruusukaaleista lehdet. Paahda pinjansiemeniä kuivassa paistinpannussa 2 minuuttia. Annostele salaatti tarjolle kurpitsanpuolikkaaseen.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja valuta kastike vihannesten päälle.
  • Koristele basilikalla ja nauti salaatti broileripyöryköiden kanssa.

Lue myos: Uunipaahdetut maa-artisokat