Maa-artisokkakeitto ja kampasimpukoita

25 minuuttia
254 kcal

Granaattiomenansiemenillä koristeltu maa-artisokkakeitto kampasimpukoiden kera on erinomaista litteän vatsan ruokaa.

Kaikissa KUNTO PLUS -dieetin ohjeissa on vain 250 kcal.

Maa-artisokkakeitto ja kampasimpukoita

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 300 g maa-artisokkaa
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulin kynsi
  • 200 g purjosipulia
  • 2 pieni nippu tuoretta timjamia
  • 2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Merisuolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 4 kampasimpukkaa (tai 3 rkl katkarapuja)
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 50 g granaattiomenan siemeniä
  • Silopersiljaa

Valmistus

  • Kuori 150 g maa-artisokkaa ja sipulit. Paloittele. Viipaloi 100 g purjoa.
  • Kaada 5 dl vettä kattilaan, lisää maa-artisokka, sipulit ja purjo. Kiehauta, lisää timjami ja rypsiöljy.
  • Anne kiehua hiljaisella tulella 10 minuuttia.
  • Ota timjaminippu pois, sekoita keittoa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Taputtele kampasimpukat kuiviksi ja paista ne oliiviöljyssä korkealla lämmöllä 1 min molemmin puolin. Nosta simpukat talouspaperin päälle.
  • Annostele lautaselle keitto, simpukat, granaattiomenan siemenet ja persilja.

Lue myos: Uunipaahdetut maa-artisokat