© wichman+bendtsen

Resepti: Kookos-maa-artisokkakeitto

Lämmittävän, samettisen keiton voi tarjota raikkaiden, rapeiden kasvisten kanssa.

perjantai 15. tammikuuta 2016 teksti M. Kristensen

Ainekset

4 annosta

Kookos-maa-artisokka-bataattikeitto

300 g maa-artisokkia
300 g bataattia tai perunaa
1 suuri sipuli
1 tl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 tölkki kikherneitä
1 tölkki kookosmaitoa
4 dl vettä (tai enemmän)
1 tl juustokuminaa
1 kourallinen tuoretta timjamia
½ tl suolaa
(Koristeeksi)
Seesaminsiemeniä
Paprikajauhetta
Tuoretta timjamia
Lisäksi 
800 g tuoreita vihanneksia

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi maa-artisokat sekä bataatit/perunat.
  • Hienonna sipuli. Kuumenna 1 tl oliiviöljyä kattilassa. Lisää sipuli ja paista 2 min.
  • Lisää maa-artisokat ja bataatit/perunat. Jatka paistamista 1 min ajan.
  • Lisää kikherneet ja mausteet. Sekoita minuutin ajan.
  • Lisää kookosmaito ja vesi muiden ainesten joukkoon ja hauduta keittoa 30−40 min.
  • Soseuta ja mausta keitto.
  • Tarjoa raikkaiden kasvisten kanssa.

 

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 420,8 kcal
Proteiinia: 10 g
Rasvaa: 25,5 g
Hiilihydraattia: 44 g
Kuitua: 5 g

 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee