Kasvispihvejä, pastasalaattia ja napostelukasviksia

30 minuuttia
586 kcal

Herkullinen ja terveellinen kasvisruoka maistuu koko perheelle. Kuka edes kaipaisi lihaa tälle aterialle?

Erillisillä lautasilla kasvispihvejä, pastasalaattia, kikherneitä ja kasviksia ja kulhossa kastiketta

TEE KERRALLA ISO ANNOS – pihvit on helppo pakastaa ja käyttää myöhemmin.

© wichmann+bendtsen

Kasvispihvejä, pastasalaattia ja napostelukasviksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipuli
  • ½ valkosipulinkynttä
  • ½ kourallinen lehtipersiljaa
  • 200 g kasviproteiinia
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ muna
  • ¼ tl timjamia
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 250 g napostelukasviksia

Pastasalaatti

  • 100 g täysjyväpastaa
  • 32 g lehtipinaattia
  • 62 g kirsikkatomaatteja
  • ¼ kurkkua
  • ¼ punaista paprikaa
  • 50 g pakasteherneitä
  • 50 g pakastemaissia

Kastike

  • 1 rkl vihreää pestoa
  • 1 rkl rahkaa
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • ½ rkl sitruunamehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Aikuisille

  • 1 tölkkiä kikherneitä

Valmistus

  • Silppua sipuli, valkosipuli ja persilja.
  • Sekoita kasviproteiini, kaurahiutaleet, muna ja mausteet.
  • Muotoile massasta 8 pihviä ja paista oliiviöljyssä noin neljä minuutia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kypsiä, mutta kasvikset vielä rapeita.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.
  • Lohko tomaatit ja suikaloi kurkku ja paprika. Sekoita ne, herneet ja maissi pastan joukkoon.
  • Sekoita kastike.
  • Paloittele napostelukasvikset. Valuta kikherneet.
  • Tarjoa napostelukasvikset, kikherneet ja kastike omista astioistaan.

AIKUISILLE: Lapset pitävät selkeydestä. Kata napostelukasvikset ja kikherneet omiin kulhoihinsa, joista pienetkin sormet innostuvat napsimaan niitä.

VINKKI! Tee kerralla iso annos kasvispihvejä. Ne säilyvät 2–3 päivää jääkaapissa ja kuukauden pakasteessa.