Kalapyöryköitä, pastasalaattia ja persiljapestoa

40 minuuttia
599 kcal

Etsitkö nopeaa päivällisreseptiä? Kokeile helppoja kalapyöryköitä ja maukasta pastasalaattia persiljapeston kera.

Kalapyöryköitä, pastasalaattia ja persiljapestoa

OLETKO KALAN YSTÄVÄ? Kokeile kalapyöryköitä herkullisen pastasalaatin kera.

© wichmann+bendtsen

Kalapyöryköitä, pastasalaattia ja persiljapestoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Kalapyörykät

  • 1 porkkanaa
  • ½ punainen paprika
  • ½ sipuli
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 150 g (säilyke tai muuta) kypsää kalaa
  • 1 munaa
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • ½ tl paprikaa
  • ¼ tl chiliä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Persiljapesto

  • ½ rkl parmesaaniraastetta
  • 1 kourallista lehtipersiljaa
  • ¾ rkl pinjansiemeniä
  • ¼ rkl sitruunamehua
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä

Pastasalaatti

  • 60 g kirsikkatomaatteja
  • ½ paprika
  • ¼ kurkkua
  • 1 kevätsipulin vartta
  • ½ nippu retiisejä
  • 137 g keitettyä täysjväpastaa
  • ½ dl herneitä
  • 37 g mozzarellaa
  • ½ kourallinen lehtipersiljaa

Valmistus

  • Raasta porkkanat ja paprika ja murskaa valkosipuli.
  • Sekoita pyörykkämassa ja muotoile siitä 16 pyörykkää leivinpaperille.
  • Kypsennä 180 asteessa kullanruskeiksi, noin 30 minuuttia.
  • Jauha pesto.
  • Puolita tomaatit, kuutioi paprika, halkaise ja viipaloi kurkku, viipaloi retiisit ja silppua kevätsipuli. Sekoita ne, herneet ja pestoa pastan joukkoon. Murustele päälle mozzarella ja koristele persiljalla.

VINKKI! Jos jämistä tehtyä ruokaa vielä jää, laita se jääkaappiin ja käytä kahden päivän kuluessa.