Vegaanin herkkusieni-hasselpähkinämureke

90 minuuttia
244 kcal

Vegaanin murekkeessa on terveellistä ja täyttävää täysjyväriisiä, herkkusieniä, pähkinöitä ja selleriä, mutta ei munaa.

Pähkinämureketta ja lehtikaalisalaattia

PARAS PÄHKINÄMUREKE Rypistele leivinpaperi ensin, niin se asettuu helpommin leipävuokaan.

© wichmann+bendtsen

Vegaanin herkkusieni-hasselpähkinämureke

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g ruskeaa riisiä
  • 25 g hasselpähkinöitä
  • ½ sipuli
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • 200 g herkkusieniä
  • 75 g juuriselleriä
  • Öljyä paistamiseen
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl rosmariinia
  • ½ tl merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 5 g pellavansiemeniä
  • ¾ dl vettä

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Kaada keittiöpyyhkeen päälle.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli, silppua sienet ja raasta selleri.
  • Kuullota sipuleita ja sieniä pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.
  • Lisää selleri, timjami, rosmariini, suolaa ja pippuria. Kuumenna kunnes selleri pehmenee.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää pellavansiemenet ja anna seistä 10 minuuttia.
  • Hiero hasselpähkinöistä kuoret pois pyyhkeellä ja rouhi pähkinät.
  • Sekoita kasvikset, riisi, pellavansiemenseos ja rouhitut pähkinät kulhossa.
  • Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla, painele murekemassa vuokaan, peitä leivinpaperilla ja kypsennä 180 asteessa kiertoilmassa noin 45 minuuttia.
  • Jäähdytä ennen tarjoamista, jotta mureke pysyy paremmin koossa.

VINKKI Riisin voi korvata punaisilla linsseillä tai kvinoalla.

Kunto Plus 19/2023