Lautasella katkarapuja, kananmunaa ja kasviksia
© wichmann+bendtsen

Katkarapu-avokado-kevätsalaatti

Tervehdi kevättä terveellisellä ja ihanan tuoreella salaatilla!

perjantai 24. maaliskuuta 2017 teksti Signe Leth & Martin Kreutzer

Kevätsalaatti katkaravuista, kananmunasta ja avokadosta

2 annosta

200 g katkarapuja

2 kananmunaa pehmeäksi tai kovaksi keitettynä

50 g rucolaa

¼ kukkakaali pilkottuna, 125 g

1 avokado viipaloituna

1 raitajuuri ohuina viipaleina

12 vihreää oliivia

2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Avokadokastike:

½ avokado

½ dl skyriä

1 rkl tuoretta korianteria pilkottuna

1 rkl limetin mehua

½ valkosipulin kynsi murskattuna tai pilkottuna

merisuolaa

jauhettua mustapippuria

Oletko sinäkin avokadon ystävä? Lue, miksi avokadolla herkuttelussa ei tarvitse ujostella.

Valmistus:

  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi ja täyteläiseksi seokseksi.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna kastiketta tarvittaessa tilkalla vettä.
  • Jaa salaattiainekset ­kahdelle lautaselle ja lisää ruokalusikallinen kastiketta annosta kohden. 
  • Tarjoile heti.

Herkullinen ja terveellinen päivällinen onnistuu vähälläkin vaivalla. Täältä löydät reseptit maukkaisiin päivällisaterioihin, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 439 kcal
Proteiinia 31,3 g
Rasvaa 26,5 g
Hiilihydraattia 24 g
Kuitua 8,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee