Lautasella katkarapuja, kananmunaa ja kasviksia
© wichmann+bendtsen

Katkarapu-avokado-kevätsalaatti

Tervehdi kevättä terveellisellä ja ihanan tuoreella salaatilla!

perjantai 24. maaliskuuta 2017 teksti M. Kreutzer ja S. Leth

Kevätsalaatti katkaravuista, kananmunasta ja avokadosta

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

200 g katkarapuja

2 kananmunaa pehmeäksi tai kovaksi keitettynä

50 g rucolaa

¼ kukkakaali pilkottuna, 125 g

1 avokado viipaloituna

1 raitajuuri ohuina viipaleina

12 vihreää oliivia

2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Avokadokastike:

½ avokado

½ dl skyriä

1 rkl tuoretta korianteria pilkottuna

1 rkl limetin mehua

½ valkosipulin kynsi murskattuna tai pilkottuna

merisuolaa

jauhettua mustapippuria

Valmistus:

  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi ja täyteläiseksi seokseksi.
  • Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna kastiketta tarvittaessa tilkalla vettä.
  • Jaa salaattiainekset ­kahdelle lautaselle ja lisää ruokalusikallinen kastiketta annosta kohden.
  • Tarjoile heti.

Herkullinen ja terveellinen päivällinen onnistuu vähälläkin vaivalla. Täältä löydät reseptit maukkaisiin päivällisaterioihin, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 439 kcal

Proteiinia: 31,3 g

Rasvaa: 26,5 g

Hiilihydraattia: 24 g

Kuitua: 8,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee