Suklaa-taatelikuulat

20 minuuttia
145 kcal

Jouluna kannattaa panostaa herkutteluun kauniisti koristelluilla joulumakeisilla. Ja tietysti mitä vähemmän energiaa herkut sisältävät, sen parempi – mausta tinkimättä! Kokeile värikkäitä suklaa-taatelikuulia.

Värikkäästi koristeltuja suklaa-taatelikuulia punaisessa rasiassa

KORISTELE SUKLAA-TAATELIKUULAT VÄRIKKÄÄSTI esimerkiksi pakastekuivatuista vadelmista tehdyllä rouheella tai pistaasipähkinärouheella

© wichmann+bendtsen

Suklaa-taatelikuulat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kuulaa

  • 3 kivetöntä, pehmeää taatelia
  • ¾ rkl mantelivoita
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 25 g tummaa suklaata
  • kuivattuja hedelmiä ja marjoja, mantelirouhetta, pähkinärouhetta ja kookoshiutaleita mielesi mukaan

Valmistus

  • Jauha taatelit, mantelivoi, vanilja ja suola tasaiseksi massaksi.
  • Pyöritä massasta 8 kuulaa ja pakasta ne siksi aikaa kun sulatat suklaan.
  • Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna sulatustoiminnolla mikroaaltouunissa, ettei suklaa pala. Sekoita kun suklaa on lähes sulanut.
  • Kasta kuulat sulaan suklaaseen niin monta kertaa kuin suklaata riittää.
  • Pyöritä kuulat koristeissa, kun suklaa vielä on pehmeää.

Mantelivoin tilalla voi käyttää maapähkinävoita.