Värikkäästi koristeltuja suklaa-taatelikuulia punaisessa rasiassa
Koristele suklaa-taatelikuulat värikkäästi

esimerkiksi pakastekuivatuista vadelmista tehdyllä rouheella tai pistaasipähkinärouheella

© wichmann+bendtsen

Suklaa-taatelikuulat

Jouluna kannattaa panostaa herkutteluun kauniisti koristelluilla joulumakeisilla. Ja tietysti mitä vähemmän energiaa herkut sisältävät, sen parempi – mausta tinkimättä! Kokeile värikkäitä suklaa-taatelikuulia.

perjantai 30. lokakuuta 2020 teksti S. Leth

Suklaa-taatelikuulat

8 kuulaa

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

12 kivetöntä, pehmeää taatelia

3 rkl mantelivoita

½ tl vaniljajauhetta

ripaus suolaa

100 g tummaa suklaata

kuivattuja hedelmiä ja marjoja, mantelirouhetta, pähkinärouhetta ja kookoshiutaleita mielesi mukaan

Valmistus

  • Jauha taatelit, mantelivoi, vanilja ja suola tasaiseksi massaksi. 
  • Pyöritä massasta 8 kuulaa ja pakasta ne siksi aikaa kun sulatat suklaan. 
  • Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna sulatustoiminnolla mikroaaltouunissa, ettei suklaa pala. Sekoita kun suklaa on lähes sulanut. 
  • Kasta kuulat sulaan suklaaseen niin monta kertaa kuin suklaata riittää. 
  • Pyöritä kuulat koristeissa, kun suklaa vielä on pehmeää.

Mantelivoin tilalla voi käyttää maapähkinävoita.

Ravintosisältö/kpl

Energiaa: 145 kcal

Proteiinia: 3 g

Rasvaa: 7 g

Hiilihydraattia: 20 g

Kuitua: 2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?

KUNTO PLUS suosittelee