Lohi-bataatti-paprika-brokkoliinipelti

45 minuuttia
526 kcal

Lohta ja kasviksia uunissa! Levitä kaikki ainekset yhdelle uunipellille ja tiskiä kertyy vähän.

Lohi-bataatti-paprika-brokkoliinipelti, reseptit

LOHI-BATAATTI-PAPRIKA-BROKKOLIINIPELTI – Jos käytät pakastekalaa, sulata se hitaasti jääkaapissa ja nosta kala vielä huoneenlämpöön ennen kypsentämistä, niin nesteet pysyvät paremmin kalassa ja se kypsyy meheväksi.

© wichmann+bendtsen

Peltiruokaa: Lohi-bataatti-paprika-brokkoliinipelti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g bataattia
  • 1½ tl merisuolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • ½ punaista paprikaa
  • ½ keltaista paprikaa
  • ½ vihreää paprikaa
  • 1 sitruuna
  • 2 annospalaa lohta
  • 200 g brokkoliinia
  • lehtipersiljaa ja tilliä

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi bataatti. Sekoita kuutioihin suolaa, pippuria ja 1 rkl öljyä. Levitä pellin yhteen kulmaan ja kypsennä 190 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Paloittele paprikat, pyöräytä joukkoon vähän öljyä, suolaa ja pippuria.
  • Purista lohipalojen päälle ½ sitruunan mehu ja ripottele suolaa ja pippuria.
  • Alenna uunin lämpö 170 asteeseen, lisää lohipalat ja paprikat pellille ja kypsennä 5–8 minuuttia.
  • Mausta brokkoliinit öljytilkalla, suolalla ja pippurilla, levitä pellille ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Koristele pelti sitruunaviipaleilla, persiljalla ja tillillä.

VINKKI! Pilko paprikat samankokoisiksi paloiksi, ettei osa jää rapsakoiksi ja osa haudu pehmeiksi.

VINKKI! Vahdi brokkoliinien kypsymistä. Pieni väri pinnassa antaa lisää makua, mutta jos ruskeaa alkaa olla liikaa, nappaa ne pois uunista ennen muita aineksia.


Newsletter background