Kukkakaali-papu-tomaatti-munapelti

35 minuuttia
359 kcal

Kananmunat paistuvat näppärästi samalla pellillä kasvisten kanssa.

Peltiruokaa: Kukkakaali-papu-tomaatti-munapelti, reseptit

KUKKAKAALI-PAPU-TOMAATTI-MUNAPELTI – Rapeita kasviksia ja paistettua munaa yhdellä pellillä

© wichmann+bendtsen

Peltiruokaa: Kukkakaali-papu-tomaatti-munapelti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g pitkiä vihreitä papuja
  • 400 g kukkakaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl paprikaa
  • 300 g kirsikkatomaatteja
  • 4 munaa
  • tuoretta timjamia
  • sitruunankuorta

Valmistus

  • Pane pavut kiehuvaan veteen 2 minuutiksi ja huuhtele kylmällä vedellä.
  • Irrota kukkakaalin kukinnot ja paloitte kannat. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä, paprika, suolaa ja pippuria. Levitä pellin yhteen kulmaan ja kypsennä 180 asteessa 15 minuuttia.
  • Puolita tomaatit, sekoita joukkoon timjamisilppua, suolaa, pippuria ja loraus öljyä.
  • Levitä pavut ja tomaatit pellille.
  • Sipaise pellin viimeinen kulma öljyllä ja riko siihen munat. Ripauta päälle suolaa.
  • Kypsennä 8 minuuttia.
  • Raasta pavuille vähän sitruunankuorta ja koristele pelti timjamisilpulla.

VINKKI! Parhailta maistuvat tuoreet, ohuet vihreät pavut.

VINKKI! Jos täytät pellin kovin täyteen, kasvikset vain kiehuvat omassa liemessään, eivätkä paahdu rapeiksi. Jaa ainekset tarvittaessa useammalle pellille.