Broileri-peruna-porkkananapelti

45 minuuttia
574 kcal

Rakastatko hyvää ruokaa? Inhoatko tiskaamista? Kokeile helppoa peltiruokaa! Peltiruoka on vastaus rukouksiisi.

Broileri-peruna-porkkananapelti, reseptit

BROILERI-PERUNA-PORKKANANAPELTI – Viimeistele peltiruoka yrttisilpulla, esimerkiksi timjamilla.

© wichmann+bendtsen

Peltiruokaa: Broileri-peruna-porkkananapelti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 broilerin rintaleikettä
  • 300 g perunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 400 g porkkanoita
  • 1 tl hunajaa
  • 2 punasipulia
  • tuoretta timjamia

Marinadi

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 tl paprikaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistus

  • Sekoita marinadi ja upota rintaleikkeet liemeen marinoitumaan.
  • Kuori, kuivaa talouspaperilla ja paloittele perunat. Sekoita joukkoon 1 tl öljyä, suolaa, pippuria ja rosmariinia.
  • Kuori ja paloittele porkkanat. Lisää 1 tl öljyä, hunaja, suolaa ja pippuria.
  • Lohko sipulit ja lisää tilkka öljyä ja ripaus suolaa.
  • Ryhmittele ainekset pellille.
  • Kypsennä 190 asteessa noin 25 minuuttia. Silppua valmiille ruualle timjamia.

VINKKI! Broileri kypsyy meheväksi kun valelet leikkeitä paiston aikana muutaman kerran pellille valuvalla nesteellä.

VINKKI! Esikeitetyt tai edellispäiväiset perunat kypsyvät pellillä sisältä pehmeiksi ja päältä rapeiksi.