KUNTO PLUS -dieetti: Uunikalaa ja avokadoa

15 minuuttia
244 kcal

Uunikalaohje litteän vatsan hyväksi.

Uunikalaa, kaali-pinaattilisuke ja avokadomousse - vain 250 kcal!

Uunikalaa, kaalia ja avokadoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 250 g turskaa tai muuta vaaleaa kalaa
  • 200 g suippokaalia tai savoijinkaalia
  • 100 g pinaattia
  • Tilkka kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Merisuolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 avokadoa
  • 2 tl kaakaonibsejä (voi jättää pois)
  • Hieman tilliä
  • 2 luomulimetti

Valmistus

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Perkaa kalasta ruodot ja nosta kala leivin­paperille uuninkestävään vuokaan. Paista 12 minuuttia.

  • Kokeile varovasti veitsellä, onko kala kypsää eli ei enää läpikuultavaa vaan valkoista.

  • Sillä aikaa, kun kala on uunissa, pilko kaali ja huuhdo pinaatti. Lisää vihannekset pannulle rypsiöljyn, suolan ja vesitilkan kera. Kuumenna sekoittaen, kunnes kaali ja pinaatti pehmenevät. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Viipaloi limetti koristeeksi.

  • Muhenna avokado haarukalla ja mausta limetillä, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kaakaonibsit.

  • Nosta kala lautaselle avokadomoussen päälle. Lisää limetit ja tilli ja annostele kaali ja pinaatti.