Karhunvatukka-broilerisalaatti

35 minuuttia
560 kcal

Runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua ja proteiinia sisältävä salaatti on ilo niin silmälle kuin makusilmuillekin.

Karhunvatukka-broilerisalaatti

KARHUNVATUKKA – Marjan syvän tumma väri juontuu sen sisältämistä terveellisistä antioksidanteista.

© wichmann+bendtsen

Karhunvatukka-broilerisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kg punajuuria
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ¾ dl mustaa kvinoaa
  • 200 g broilerin rintafileetä
  • 50 g rucolaa
  • 125 g karhunvatukoita
  • 37 g fetaa
  • ¼ nippu lehtipersiljaa

Kastike:

  • 37 g fetaa
  • ½ avokado
  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • ½ rkl sitruunamehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • vettä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen (kiertoilma).
  • Kuori ja paloittele punajuuret reiluiksi paloiksi ja pane uunivuokaan. Lisää öljy, suola ja pippuri. Kypsennä noin 20 minuuttia niin, että punajuuriin jää purutuntumaa. Anna jäähtyä.
  • Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
  • Paista broileri läpikypsäksi. Viipaloi ja anna jäähtyä hetki.
  • Sekoita kastikeainekset vettä lukuun ottamatta. Lisää lopuksi vettä, kunnes koostumus on sopiva.
  • Asettele punajuuret, kvinoa ja broileri sekä rucola, karhunvatukat, fetamuru ja persilja tarjoiluastiaan. Tarjoile kastikkeen kanssa.

VINKKI Karhunvatukan tilalle sopivat myös vadelmat tai kuivatut karpalot.
VINKKI Fetan tilalla voi kokeilla myös muita juustoja.
VINKKI Voit myös keittää punajuuret kuorineen. Kun punajuuret ovat kypsiä, kuori irtoaa helposti.
VINKKI Käytä tarvittaessa käsineitä, kun käsittelet punajuuria.