30
tummia marjoja (esim mustikoita, boysenmarjoja tai karhunvatukoita)
400
g
katkarapuja
4
rkl
vinegrettiä
4
rkl
maustamatonta rahkaa tai jogurttia
2
viipaletta täysjyväleipää
Vinegretti
1
rkl
dijoninsinappia
½
dl
valkoviinietikkaa
2
dl
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
Valmistus
Pane katkaravut siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja anna sulaa. Painele vesi pois talouspaperilla.
Huuhtele ja kuivaa tai linkoa salaatit, silppua suippokaali ja sekoita ainekset.
Yhdistä salaattiainekset.
Sekoita sinappi, etikka ja oliiviöljy. Lisää rahka tai jogurtti, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskota kastiketta salaattiin ja tarjoa loppu erikseen. Paahda lisäksi ruisleipää.