Katkarapu-suippokaali-marjasalaatti

20 minuuttia
394 kcal

Kaipaatko uusia tuulia päivällispöytään? Kokeile salaattia, joka koostuu suippokaalista, katkaravuista ja tummista marjoista. Taatusti maukasta!

Katkarapu-suippokaali-marjasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g friseesalaattia
  • 100 g radicchiota eli punaista salaattisikuria
  • 200 g suippokaalia
  • 1 kourallista tilliä
  • 30 tummia marjoja (esim mustikoita, boysenmarjoja tai karhunvatukoita)
  • 400 g katkarapuja
  • 4 rkl vinegrettiä
  • 4 rkl maustamatonta rahkaa tai jogurttia
  • 2 viipaletta täysjyväleipää

Vinegretti

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Pane katkaravut siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja anna sulaa. Painele vesi pois talouspaperilla.
  • Huuhtele ja kuivaa tai linkoa salaatit, silppua suippokaali ja sekoita ainekset.
  • Yhdistä salaattiainekset.
  • Sekoita sinappi, etikka ja oliiviöljy. Lisää rahka tai jogurtti, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Pirskota kastiketta salaattiin ja tarjoa loppu erikseen. Paahda lisäksi ruisleipää.