Vegaanin punajuuripihvi-burgeri

1 tuntia
499 kcal

Kasvisburgeri vegaanille, kasvissyöjälle tai lihattomaan päivään. Massan voi myö pyöritellä pyöryköiksi, ne maistuvat esimerkiksi wrapissa.

punajuuripihvi-burgeri

BURGERI Savupaprika antaa burgeripihveille mukavan paahteisen maun

© Betina Hastoft

Vegaanin punajuuripihvi-burgeri

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

Punajuuripihvit

  • 150 g punajuurta
  • 100 g porkkanaa
  • ½ sipuli
  • 10 g chiansiemeniä
  • ¼ dl kasvislientä
  • ¾ dl kaurahiutaleita
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl savupaprikaa
  • ½ rkl vehnäjauhoja
  • Oliiviöljyä

Lisäksi

  • ½ punasipuli
  • ½ rkl etikkaa
  • ½ rkl vettä
  • ½ rkl sokeria
  • ½ avokado
  • Sitruunamehua
  • 2 täysjyvähampurilaissämpylää
  • 50 g hummusta
  • 2 salaatinlehteä
  • vesikrassia

Valmistus

  • Raasta punajuuri ja porkkana ja hienonna sipuli.
  • Sekoita chiansiemenet kasvisliemeen ja odota kunnes ne alkavat liisteröityä. Lisää joukkoon kasvikset, kaurahiutaleet, mausteet ja jauhot. Sekoita.
  • Mausta suolalla ja pippurilla ja anna massan levätä 30 minuuttia.
  • Sekoita etikka, vesi ja sokeri ja viipaloi joukkoon punasipuli. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia.
  • Muotoile pihvimassa neljäksi isoksi pihviksi ja kypsennä öljyssä pannulla keskilämmöllä.
  • Puolita avokado, purista päälle sitruunaa ja viipaloi.
  • Halkaise lämmitetyt sämpylät ja voitele halloumilla, lisää salaatti, punajuuripihvit, pikkelöityä punasipulia, avokadoviipaleita ja krassia.

VINKKI Viimeistele punajuuripihvit grillissä mutta kypsennä niitä ensin 10 minuuttia uunissa, jotta rakenne ehtii kiinteytyä.

VINKKI Jätä jauho pois ja sido pihvimassa perunasoseella niin saat gluteenittomat pihvit.

Kunto Plus 15/2023