Snickerskuulat

20 minuuttia
236 kcal

Snickerseist tuli kuulia ja ripottelimme niiden päälle pähkinärouhetta.

Snickerskuulat

SNICKERSKUULAT – Snickerskuulissa on maapähkinää täytteessä ja koristeena.

© Skovdal Nordic

Snickerskuulat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Täyte

  • 25 g (medjool)taateleita
  • 16 g suolapähkinöitä
  • ¼ dl maapähkinävoita

Kuorrutus

  • 33 g tummaa suklaata, vähintään 70 % kaakaota

Valmistus

  • Jauha taatelit. Lisää 80 g pähkinöitä ja maapähkinävoi. Jauha massa tasaiseksi.
  • Pyöritä massasta kämmenten välissä 12 kuulaa ja pane ne pakastimeen jähmettymään.
  • Sulata ⅔ suklaasta vesihauteessa tai mikrossa. Lopeta kuumentaminen heti kun suklaa alkaa sulaa. Sekoita.
  • Jäähdytä sula suklaa käsiteltäväksi sekoittamalla loppu suklaa paloiteltuna joukkoon. Sekoita kunnes suklaa sulaa.
  • Ota kuula kerrallaan haarukkaan, pyörittele suklaassa ja anna kuorrutuksen jähmettyä ritilällä.
  • Rouhi loput pähkinät ja koristele kuulat heti kuorruttamisen jälkeen vielä kun suklaa on pehmeää.
  • Säilytä kuulat leivinpaperila vuoratussa rasiassa jääkaapissa. Ne säilyvät noin viikon.

LUE MYÖS: Ovatko suolapähkinät terveellisiä?

VINKKI! Jos sulatat suklaan vesihauteessa, varo ettei joukkoon pääse vettä. Se muuttaa suklaan harmaaksi.