Kotitekoiset marspatukat

20 minuuttia
188 kcal

Onko mitään ihanampaa kuin iskeä hampaansa omatekoisiin herkkuihin!

Kotitekoiset marspatukat

ITSE TEHDYT MARSPATUKAT – Anna suklaan jähmettyä ennen kuin pakkaat patukat rasiaan.

© Skovdal Nordic

Kotitekoiset marspatukat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Täyte

  • 25 g (medjool)taateleita
  • 8⅓ g mustia säilykepapuja
  • 8⅓ g manteleita
  • ¼ dl kondensoitua, karamellisoitua maitoa

Kuorrutus

  • 33 g tummaa suklaata, vähintään 70 % kaakaota

Valmistus

  • Silppua taatelit ja rouhi mantelit. Sekoita joukkoon valutetut pavut ja kondensoitu, karamellisoitu maito.
  • Pyöritä massasta 2 cm paksu pötkö ja leikkaa se 12 patukaksi. Litistä patukat kevyesti kämmenellä.
  • Sulata ⅔ suklaasta vesihauteessa tai mikrossa. Lopeta kuumentaminen heti kun suklaa alkaa sulaa. Sekoita.
  • Temperoi suklaa sekoittamalla sulan suklaan joukkoon loppu suklaa paloina. Sekoita kunnes palat sulavat.
  • Ota patukka kerrallaan haarukkaan ja pyöritä suklaassa.
  • Säilytä patukat leivinpaperilla vuoratussa rasiassa jääkaapissa. Ne säilyvät viikon verran, jos eivät häviä parempiin suihin ennen sitä.

VINKKI! Raastettu appelsiinkuori antaa kuorrutukselle pirteän maun.