Lionkonvehdit

20 minuuttia
208 kcal

Kokeile meidän versiotamme Lion-patukoista. Näissä rapsahtelevat riisimurot.

Lion-patukoiden inspiroimat itse tehdyt lionkonvehdit

LIONKONVEHDIT – Suklaakuoren alla on rapea sydän. Tee lionkonvehteja kun mielesi tekee jotakin hyvää.

© Skovdal Nordic

Lionkonvehdit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

Täyte

  • ¼ dl maapähkinävoita
  • ¼ dl siirappia
  • ¼ dl kookosjauhoa
  • ½ dl riisimuroja

Kuorrutus

  • 16 g tummaa suklaata, vähintään 70 % kaakaota

Valmistus

  • Kuumenna maapähkinävoita ja siirappia kattilassa kunnes maapähkinävoi sulaa. Sekoita joukkoon kookosjauho ja riisimurot.
  • Jaa massa 4 cm korkeisiin ja 3 cm syviin silikonivuokiin.Täytä kaksi kolmasosaa vuoista.
  • Nosta vuoat kylmään.
  • Sulata ⅔ suklaasta vesihauteessa tai mikrossa. Nosta kattila liedeltä tai lopeta kuumentaminen mikrossa heti kun suklaa alkaa sulaa. Sekoita.
  • Jäähdytä suklaa käsiteltävän lämpöiseksi sekoittamalla sulan suklaan joukkoon loppu suklaa paloina. Sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut.
  • Painele kuulat irti vuoista. Ota kuula kerrallaan haarukkaan ja pyöritä suklaassa. Valuta ritilällä.
  • Koristele riisimuroilla kun suklaa on vielä pehmeää.
  • Pallot säilyvät leivinpaperilla vuoratussa rasiassa jääkaapissa viikon.

VINKKI! Konvehdit voi tehdä ilman vuokia. Pyöritä massa pitkäksi pötköksi, jäähdytä 3–4 tuntia jääkaapissa ja leikkaa 2 cm paloiksi.