Marjaisa banaanileipä, jossa on myös siemeniä, sopii välipalaksi iltapäivänälkään, energiabuustiksi ennen treeniä tai maistuvaksi jälkiruuaksi illallisen päälle.
¼
dl
kookosöljyä taikinaan ja vähän vuoan voiteluun
¾
rkl
rahkaa tai paksua jogurttia
¼
tl
soodaa
¼
tl
leivinjauhetta
½
tl
kanelia
¼
tl
vaniljajauhetta
tl
merisuolaa
½
dl
tattarijauhoja
¼
dl
siemeniä, esim. auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan- ja chiansiemeniä
½
dl
marjoja, esim. vadelmia ja mustikoita
Marjaisan banaanileivän valmistus
Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon munat, hunaja, kookosöljy ja rahka.
Lisää muut ainekset paitsi marjat ja sekoita.
Kääntele lopuksi joukkoon marjat.
Voitele leipävuoka kookosöljyllä, kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes banaanileipä on mehevänkypsä ja kauniin värinen.
Anna leivän jäähtyä hetki, kumoa se vuoasta ja tarjoa vielä hiukan lämpimänä.