Marjaisa banaanileipä
© wichmann+bendtsen

Marjaisa banaanileipä

Marjaisa banaanileipä, jossa on myös siemeniä, sopii välipalaksi iltapäivänälkään, energiabuustiksi ennen treeniä tai maistuvaksi jälkiruuaksi illallisen päälle.

perjantai 19. lokakuuta 2018 teksti Signe Moesby Leth

Marjaisa banaanileipä

10 viipaletta

3 suurta kypsää banaania
2 munaa
1 dl juoksevaa hunajaa
½ dl kookosöljyä taikinaan ja tilkka vuoan voiteluun
4 rkl rahkaa
1 tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
¹/³ tl merisuolaa
3½ dl tattarijauhoa
1 dl siemeniä, esim. auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan- ja chiansiemeniä
2 dl marjoja, esim. vadelmia ja mustikoita

Marjaisan banaanileivän valmistus

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Soseuta banaanit ja sekoita niihin muna, hunaja, kookos­öljy ja rahka.
  • Lisää muut aineet marjoja lukuun ottamatta ja sekoita. Kääntele lopuksi marjat sekaan.
  • Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes banaanileipä on kypsä ja kauniin värinen.
  • Anna banaanileivän jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat sen vuoasta, mutta tarjoa se mieluiten vielä hiukan lämpimänä.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 295 kcal
Proteiinia 6,5 g
Rasvaa 11,7 g
Hiilihydraattia 41,8 g
Kuitua 1,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee