Tulehdusta ehkäisevä vihersmoothiekulho

10 minuuttia
372 kcal

Täytä aamiaiskulho – ja vatsa – vihreällä. Sekä maku, ravitsevuus että silmänruoka ovat huippuluokkaa, ja annoksen voi koristella sillä, mitä kaapista sattuu löytymään.

Kulho, jossa on vihersmoothieta ja koristeita

SE ON HELPPO valmistaa etukäteen – ja ottaa mukaan evääksi. Hyvä ehdokas aamiaiseksi, jonka voi syödä toimistolla.

© wichmann+bendtsen

Tulehdusta ehkäisevä vihersmoothiekulho

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g pakasteparsakaalia
  • 1 avokado
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 2 kourallista pinaattia
  • 1 pakastettu banaani
  • ½ limen mehu
  • 1 rkl hampunsiemiä – valinnainen
  • 3 dl maitoa tai kasvijuomaa

Päälle

  • Hampunsiemeniä
  • Vadelmia
  • Mustikoita
  • Kaakaonibsejä

Valmistus

  • Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta, kunnes smoothie on koostumukseltaan tasainen ja sileä.
  • Kaada smoothie kahteen kulhoon. Koristele hampunsiemenillä, marjoilla ja kaakaonibseillä.

Vinkkejä

  • Voit käyttää pakastuttua lehtikaalia pinaatin sijasta, mutta se vaatii ekstra vahvan tehosekoittimen. Limemehun voi vaihtaa appelsiini- tai sitruunamehuun.
  • Vihersmoothien kermaisen koostumuksen takaa avokado, josta saa lisäksi runsaasti hyviä rasvahappoja ja ravintokuitua. Varmista, että avokado on ehtinyt kypsyä kunnolla ennen käyttöä.
  • Voit ripotella smoothien päälle myös rapeita pähkinöitä, granolaa tai tuoreita hedelmiä.
  • Banaani voi tehdä smoothiesta vähemmän kitkerän makuisen. Lisämakeutta saa käyttämällä ylikypsää banaania.