Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Pilko kukkakaali kukinnoiksi ja hienonna varsi.
Levitä paloiteltu kukkakaali leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kaada seos kukkakaalin joukkoon.
Pane kukkakaali uuniin 20 minuutiksi.
Huuhdo linssit. Kuumenna ½ l vettä ja ripaus suolaa. Lisää linssit ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 min. Kaada vesi pois ja jäähdytä linssit.
Ota kukkakaali uunista ja kumoa se suureen kulhoon jäähtymään.
Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paahda manteleita uunissa noin 10 min. Kääntele silloin tällöin.
Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja sekoita kastike linssien joukkoon.
Suikaloi taatelit ja hienonna punasipuli.
Ota mantelit uunista pois ja rouhi ne.
Sekoita kaikki ainekset kukkakaalin joukkoon.
Koristele iduilla.