Paahdettu kukkakaali-linssi-mantelisalaatti

40 minuuttia
506 kcal

Lähi-idästä inspiraationsa ammentava salaatti sisältää paahdettua kukkakaalia, linssejä, manteleita, taateleita ja tahinikastiketta.

Paahdettu kukkakaali

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kukkakaali
  • ½ rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ¼ tl jauhettua juustokuminaa
  • ¼ tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl jauhettua inkivääriä
  • Jauhettua cayennenpippuria maun mukaan
  • 100 g beluga- tai muita linssejä
  • 50 g manteleita
  • 5 taatelia (ilman kiviä)
  • ½ pieni punasipuli
  • 50 g pinaattia tai salaatinlehtiä
  • Ituja koristeluun

Kastike

  • 1 rkl tahinia
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rkl hunajaa
  • 1 rkl vettä maun ja tarpeen mukaan

Valmistus

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen.

  • Pilko kukkakaali kukinnoiksi ja hienonna varsi.

  • Levitä paloiteltu kukkakaali leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kaada seos kukkakaalin joukkoon.

  • Pane kukkakaali uuniin 20 minuutiksi.

  • Huuhdo linssit. Kuumenna ½ l vettä ja ripaus suolaa. Lisää linssit ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 min. Kaada vesi pois ja jäähdytä linssit.

  • Ota kukkakaali uunista ja kumoa se suureen kulhoon jäähtymään.

  • Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paahda manteleita uunissa noin 10 min. Kääntele silloin tällöin.

  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja sekoita kastike linssien joukkoon.

  • Suikaloi taatelit ja hienonna punasipuli.

  • Ota mantelit uunista pois ja rouhi ne.

  • Sekoita kaikki ainekset kukkakaalin joukkoon.

  • Koristele iduilla.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä


Newsletter background