Paahdettu kukkakaali-linssi-mantelisalaatti

Lähi-idästä inspiraationsa ammentava salaatti sisältää paahdettua kukkakaalia, linssejä, manteleita, taateleita ja tahinikastiketta.

perjantai 30. lokakuuta 2015 teksti L. Vindahl

Paahdettu kukkakaali

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

1 kukkakaali

1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

¼ tl jauhettua juustokuminaa

¼ tl jauhettua kanelia

¼ tl jauhettua inkivääriä

Jauhettua cayennenpippuria maun mukaan

200 g beluga- tai muita linssejä

100 g manteleita

10 taatelia (ilman kiviä)

1 pieni punasipuli

100 g pinaattia tai salaatinlehtiä

Ituja koristeluun

Kastike

2 rkl tahinia

1 rkl sitruunamehua

1 rkl hunajaa

2 rkl vettä maun ja tarpeen mukaan

Valmistus

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  • Pilko kukkakaali kukinnoiksi ja hienonna varsi.
  • Levitä paloiteltu kukkakaali leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kaada seos kukkakaalin joukkoon.
  • Pane kukkakaali uuniin 20 minuutiksi.
  • Huuhdo linssit. Kuumenna ½ l vettä ja ripaus suolaa. Lisää linssit ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 min. Kaada vesi pois ja jäähdytä linssit.
  • Ota kukkakaali uunista ja kumoa se suureen kulhoon jäähtymään.
  • Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paahda manteleita uunissa noin 10 min. Kääntele silloin tällöin.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja sekoita kastike linssien joukkoon.
  • Suikaloi taatelit ja hienonna punasipuli.
  • Ota mantelit uunista pois ja rouhi ne.
  • Sekoita kaikki ainekset kukkakaalin joukkoon.
  • Koristele iduilla.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä

ravintosisältö/annos

Energiaa: 506 kcal

Proteiinia: 24 g

Rasvaa: 18,9 g

Hiilihydraattia: 66,4 g

Kuitua: 12,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee