Paahdettu kukkakaali-linssi-mantelisalaatti

Lähi-idästä inspiraationsa ammentava salaatti sisältää paahdettua kukkakaalia, linssejä, manteleita, taateleita ja tahinikastiketta.

perjantai 30. lokakuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Paahdettu kukkakaali

4 annosta

1 kukkakaali
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
¼ tl jauhettua juustokuminaa
¼ tl jauhettua kanelia
¼ tl jauhettua inkivääriä
Jauhettua cayennenpippuria maun mukaan
200 g beluga- tai muita linssejä
100 g manteleita
10 taatelia (ilman kiviä)
1 pieni punasipuli
100 g pinaattia tai salaatinlehtiä
Ituja koristeluun

LUE MYÖS: Mantelit auttavat pitämään sydämen terveenä ja painon hallinnassa

Kastike

2 rkl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
2 rkl vettä maun ja tarpeen mukaan

Valmistus

  • Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  • Pilko kukkakaali kukinnoiksi ja hienonna varsi.
  • Levitä paloiteltu kukkakaali leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja kaada seos kukkakaalin joukkoon.
  • Pane kukkakaali uuniin 20 minuutiksi.
  • Huuhdo linssit. Kuumenna ½ l vettä ja ripaus suolaa. Lisää linssit ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 min. Kaada vesi pois ja jäähdytä linssit.
  • Ota kukkakaali uunista ja kumoa se suureen kulhoon jäähtymään.
  • Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja paahda manteleita uunissa noin 10 min. Kääntele silloin tällöin.
  • Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään ja sekoita kastike linssien joukkoon.
  • Suikaloi taatelit ja hienonna punasipuli.
  • Ota mantelit uunista pois ja rouhi ne.
  • Sekoita kaikki ainekset kukkakaalin joukkoon.
  • Koristele iduilla.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä ja miten treenaisit mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee