Punajuurifalafeleja ja kasviksia kulhossa
© wichmann+bendtsen

Herkulliset punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap

Punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap ovat täydellinen kasvispäivän ateria, ja maistuvat myös seuraavana päivänä eväinä – jos mitään siis jää jäljelle päivällispöydästä!

tiistai 10. lokakuuta 2017 teksti S. Leth

Punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 70 minuuttia

Aika yhteensä: 11,5 tuntia - Vetoaika; 10 tuntia

AINEKSET

Falafelit, 20 kpl

200 g kuivattuja kikherneitä

200 g punajuuria

2 rkl tahinia

2 rkl sitruunamehua

5 kevätsipulia

3 valkosipulinkynttä

1 nippu lehtipersiljaa

1 ½ tl juustokuminaa

1 ½ tl merisuolaa

mustapippuria myllystä

1 dl tattarijauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

Avokadokastike

1 avokado

1 dl maustamatonta skyriä

1 pieni valkosipulin kynsi

merisuolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi

4 suippokaalin lehteä

2 kourallista salaattisekoitusta

2 porkkanaa suikaloituna

1 kourallinen lehtipersiljaa

1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Punajuurifalafelien ja suippokaaliwrapin valmistus

  • Liota kikherneitä 10-12 tuntia (säilykekikherneet eivät sovi tähän).
  • Kuori punajuuret, kääri ne folioon ja paista 180 asteessa kypsäksi ja pehmeäksi – noin 45 minuuttia.
  • Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivin­jauhe yhteen. Yhdistä muut aineet ja punajuuret. Lisää lopuksi jauhoseos.
  • Pyörittele 20 falafelia. Paista niitä 20-25 min 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita.
  • Valmista avokadokastike.
  • Asettele neljälle kaalinlehdelle falafelit, salaattiseos, porkkanasuikaleet, persilja ja seesaminsiemenet. Lisää joka annokseen 1 rkl avokadokastiketta.

Punajuuri on treenaajan ykkösjuures!

ravintosisältö/annos

Energiaa: 465 kcal

Proteiinia: 21,8 g

Rasvaa: 14,9 g

Hiilihydraattia: 67,4 g

Kuitua: 13 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee