Herkulliset punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap

11,5 tuntia
465 kcal

Punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap ovat täydellinen kasvispäivän ateria, ja maistuvat myös seuraavana päivänä eväinä – jos mitään siis jää jäljelle päivällispöydästä!

Punajuurifalafeleja ja kasviksia kulhossa

Punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Falafelit, 20 kpl

  • 100 g kuivattuja kikherneitä
  • 100 g punajuuria
  • 1 rkl tahinia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • kevätsipulia
  • valkosipulinkynttä
  • ½ nippu lehtipersiljaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl tattarijauhoja
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta

Avokadokastike

  • ½ avokado
  • ½ dl maustamatonta skyriä
  • ½ pieni valkosipulin kynsi
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 2 suippokaalin lehteä
  • 1 kourallista salaattisekoitusta
  • 1 porkkanaa suikaloituna
  • ½ kourallinen lehtipersiljaa
  • ½ rkl mustia seesaminsiemeniä

Punajuurifalafelien ja suippokaaliwrapin valmistus

  • Liota kikherneitä 10-12 tuntia (säilykekikherneet eivät sovi tähän).

  • Kuori punajuuret, kääri ne folioon ja paista 180 asteessa kypsäksi ja pehmeäksi – noin 45 minuuttia.

  • Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivin­jauhe yhteen. Yhdistä muut aineet ja punajuuret. Lisää lopuksi jauhoseos.

  • Pyörittele 20 falafelia. Paista niitä 20-25 min 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita.

  • Valmista avokadokastike.

  • Asettele neljälle kaalinlehdelle falafelit, salaattiseos, porkkanasuikaleet, persilja ja seesaminsiemenet. Lisää joka annokseen 1 rkl avokadokastiketta.

Punajuuri on treenaajan ykkösjuures!