Punajuurifalafelit ja suippokaaliwrap ovat täydellinen kasvispäivän ateria, ja maistuvat myös seuraavana päivänä eväinä – jos mitään siis jää jäljelle päivällispöydästä!
Punajuurifalafelien ja suippokaaliwrapin valmistus
Liota kikherneitä 10-12 tuntia (säilykekikherneet eivät sovi tähän).
Kuori punajuuret, kääri ne folioon ja paista 180 asteessa kypsäksi ja pehmeäksi – noin 45 minuuttia.
Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe yhteen. Yhdistä muut aineet ja punajuuret. Lisää lopuksi jauhoseos.
Pyörittele 20 falafelia. Paista niitä 20-25 min 200 asteessa, kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita.
Valmista avokadokastike.
Asettele neljälle kaalinlehdelle falafelit, salaattiseos, porkkanasuikaleet, persilja ja seesaminsiemenet. Lisää joka annokseen 1 rkl avokadokastiketta.