Lämmin kaali-bataatti-omenasalaatti

30 minuuttia
555 kcal

Maukas, kuitupitoinen lämmin salaatti täyttää ja on terveellistä.

TÄYTTÄVÄ SALAATTI –

LÄMMIN KAALISALAATTI – näyttävä ja täyttävä kuitu- ja vitamiinipitoinen salaattiateria.

© wichmann+bendtsen

Lämmin kaali-bataatti-omenasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 personer

  • 300 g bataattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 seesaminsiemeniä
  • ½ tl merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 200 g suippokaalia
  • ½ punasipulia
  • 1 omena
  • 1 suippopaprika
  • 50 g granaattiomenan siemeniä
  • 50 g babypinaattia

Persiljapesto

  • 30 g lehtipersiljaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • Sitruunamehua
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Kuutioi bataatti kuorineen. Sekoita joukkoon öljy ja pieni kourallinen seesaminsiemeniä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kypsennä uunissa 180 asteessa 15 minuuttia.
  • Silppua kaali, suikaloi sipuli, kuutioi omena ja viipaloi paprika renkaiksi.
  • Silppua persilja ja sekoita pestokastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Ryhmittele salaattiainekset kauniisti vadille ja tarjoa persiljapesto erikseen.

VINKKI Mandoliinilla saa kaalista ohutta suikaletta. Jos punaista suippokaalia on saatavilla, käytä sitä.


Kokeile myös: Suippokaalisalaatti