Taatelilevy

30 minuuttia
132 kcal

Tämä viraaliksi mennyt taateliherkku on todella helppo valmistaa ja maistuu pökerryttävän hyvältä. Tuplanam!

Taatelilevy

TAATELILEVY. Helppo herkku vaativaankin makeannälkään.

© wichmann+bendtsen

Taatelilevy

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • taatelia
  • ⅓ rkl sileää maapähkinävoita
  • ⅓ rkl maapähkinöitä
  • 8⅓ g tummaa suklaata (70 %)
  • ¼ ripaus merisuolaa

Valmistus

  • Halkaise taatelit, poista kivet ja aseta tiiviisti vieretysten leivinpaperille.
  • Pane toinen leivinpaperi taateleiden päälle ja rullaa päältä kaulimella niin, että taatelit tasoittuvat yhtenäiseksi levyksi.
  • Levitä taatelilevyn päälle 2 rkl sileää maapähkinävoita. Pane levy pakastimeen siksi aikaa, kun sulatat suklaan.
  • Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Levitä sulanut suklaa maapähkinävoin päälle ja ripottele suklaakerroksen päälle rouhittuja maapähkinöitä ja merisuolaa. Pane levy takaisin pakastimeen tekeytymään.
  • Leikkaa levystä kolmion muotoisia paloja ja säilytä pakastimessa ilmatiiviissä rasiassa tarjoiluun asti.

Vinkki
Kokeile myös superherkullisia manteleiden ja mantelivoin tai tahinin ja seesamin yhdistelmiä.