Karhunvatukka-lohi-kaalisalaatti

30 minuuttia
638 kcal

Punainen suippokaali ja karhunvatukat saavat värinsä terveellisistä antioksidanteista. Lohen kanssa tarjoiltuna salaatti onkin superterveellinen ateria.

Kaalisalaatti

MARJAISA KAALISALAATTI – Karhunvatukat tuovat salaatteihin sekä makua että upeaa väriä.

© wichmann+bendtsen

Karhunvatukka-lohi-kaalisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g lohta
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ¼ sitruuna
  • ¼ punainen suippokaali
  • 50 g lehtikaalia
  • ¼ kurkku
  • 75 g kuorittuja, ryöpättyjä ­edamamepapuja
  • ½ granaattiomena
  • 125 g karhunvatukoita
  • 2 rkl pekaanipähkinöitä
  • ¼ nippu punaista basilikaa

Kastike

  • 62 g karhunvatukoita
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • ¾ tl juoksevaa hunajaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilma).
  • Leikkaa lohi annospaloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja levitä päälle sitruunaviipaleita. Kypsennä 20 min.
  • Leikkaa kaalit ja kurkku suupaloiksi ja sekoita ne ja pavut, granaattiomenan siemenet, karhunvatukat, hienonnetut pähkinät ja basilika.
  • Sekoita kastikeainekset.
  • Tarjoa lohi karhunvatukkasalaatin ja kastikkeen kanssa.

VINKKI Karhunvatukan tilalla voi käyttää myös mustikoita tai ­appelsiinia.
VINKKI Kotipuutarhuri voi kokeilla karhunvatukan kasvatusta itsekin, mutta kannattaa pitää mielessä, että se on myös varsin piikikäs. Karhunvatukka viihtyy ainakin eteläisessä Suomessa.