Lohta, kasviksia ja perunoita paperissa

30 minuuttia
466 kcal

Lohta, kasviksia ja perunoita leivinpaperissa. Paista 20 minuuttia ja tarjoa suoraan paperista.

Lohta ja lisukkeita uunissa

MEHUKASTA LOHTA Lohta, kasviksia ja uusia perunoita paperissa on terveellinen ja herkullinen ruoka.

© wichmann+bendtsen

Lohta ja lisukkeita paperissa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g uusia perunoita
  • 4 tl kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • 2 persiljan vartta
  • 2 tillin vartta
  • mustapippuria myllystä
  • 2 noin 125 g:n lohifileetä
  • 6 vihreää parsaa
  • 1 iso porkkana
  • 1 kukkakaalin nuppu
  • 1 luomusitruuna
  • 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • kourallinen vesikrassia
  • 400 g perunat

Valmistus

  • Pese ja harjaa perunat ja jaa ne kahdelle leivinpaperille. Ripottele päälle rapsiöljyä, suolaa ja hienonnettuja yrttejä. Taittele paperi kääreeksi ja sulje tarvittaessa paistilangalla. Kypsennä uunissa ritilällä 20 min. 200 asteessa.
  • Jaa kalat leivinpapereille.
  • Katkaise parsoista kova tyvi pois taittamalla. Leikkaa porkkana tangoiksi, viipaloi kaali ja leikkaa sitruuna neljäksi viipaleeksi.
  • Pane parsat lohen toiselle ja porkkanatangot toiselle puolel­la sekä kukkakaali­ ja sitruuna­viipaleet lohen päälle. Ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa.
  • Taittele paperi kääreeksi ja sulje tarvittaessa paisti narulla. Kypsennä 15 min 200 asteessa.
  • Avaa kääreet ja ripottele päälle vesikrassia ja pippuria.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä.