Lohta ja lisukkeita uunissa
Mehukasta lohta

Lohta, kasviksia ja uusia perunoita paperissa on terveellinen ja herkullinen ruoka. 

© wichmann+bendtsen

Lohta, kasviksia ja perunoita paperissa

Lohta, kasviksia ja perunoita leivinpaperissa. Paista 20 minuuttia ja tarjoa suoraan paperista.

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019 teksti A. Larsen

Lohta ja lisukkeita paperissa

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

400 g uusia perunoita

4 tl kylmäpuristettua rapsiöljyä

merisuolaa

2 persiljan vartta

2 tillin vartta

mustapippuria myllystä

2 noin 125 g:n lohifileetä

6 vihreää parsaa

1 iso porkkana

1 kukkakaalin nuppu

1 luomusitruuna

2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä

kourallinen vesikrassia

400 g perunat

Valmistus

  • Pese ja harjaa perunat ja jaa ne kahdelle leivinpaperille. Ripottele päälle rapsiöljyä, suolaa ja hienonnettuja yrttejä. Taittele paperi kääreeksi ja sulje tarvittaessa paistilangalla. Kypsennä uunissa ritilällä 20 min. 200 asteessa.
  • Jaa kalat leivinpapereille.
  • Katkaise parsoista kova tyvi pois taittamalla. Leikkaa porkkana tangoiksi, viipaloi kaali ja leikkaa sitruuna neljäksi viipaleeksi.
  • Pane parsat lohen toiselle ja porkkanatangot toiselle puolel­la sekä kukkakaali­ ja sitruuna­viipaleet lohen päälle. Ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa.
  • Taittele paperi kääreeksi ja sulje tarvittaessa paisti narulla. Kypsennä 15 min 200 asteessa.
  • Avaa kääreet ja ripottele päälle vesikrassia ja pippuria.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 466 kcal

Proteiinia: 29 g

Rasvaa: 21 g

Hiilihydraattia: 44 g

Kuitua: 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee