Lohta ja lisukkeita uunissa
Mehukasta lohta

Lohta, kasviksia ja uusia perunoita paperissa on terveellinen ja herkullinen ruoka. 

© wichmann+bendtsen

Lohta, kasviksia ja perunoita paperissa

Lohta, kasviksia ja perunoita leivinpaperissa. Paista 20 minuuttia ja tarjoa suoraan paperista.

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019 teksti Anne Larsen

Lohta ja lisukkeita paperissa


Ainekset, 2 annosta

  • 400 g uusia perunoita
  • 4 tl kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • merisuolaa
  • 2 persiljan vartta
  • 2 tillin vartta
  • mustapippuria myllystä
  • 2 noin 125 g:n lohifileetä
  • 6 vihreää parsaa
  • 1 iso porkkana
  • 1 kukkakaalin nuppu
  • 1 luomusitruuna
  • 2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • kourallinen vesikrassia

Valmistus

  • Pese ja harjaa perunat ja jaa ne kahdelle leivinpaperille. Ripottele päälle rapsiöljyä, suolaa ja hienonnettuja yrttejä. Taittele paperi kääreeksi ja sulje tarvittaessa paistilangalla. Kypsennä uunissa ritilällä 20 min. 200 asteessa.
  • Jaa kalat leivinpapereille.
  • Katkaise parsoista kova tyvi pois taittamalla. Leikkaa porkkana tangoiksi, viipaloi kaali ja leikkaa sitruuna neljäksi viipaleeksi.
  • Pane parsat lohen toiselle ja porkkanatangot toiselle puolel­la sekä kukkakaali­ ja sitruuna­viipaleet lohen päälle. Ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa.
  • Taittele paperi kääreeksi ja sulje tarvittaessa paisti narulla. Kypsennä 15 min 200 asteessa.
  • Avaa kääreet ja ripottele päälle vesikrassia ja pippuria.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä

Ravintosisältö/annos


  • Energiaa 466 kcal
  • Proteiinia 29 g
  • Rasvaa 21 g
  • Hiilihydraattia 44 g
  • Kuitua 6 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee