Tulinen tomaatti-jättirapukeitto

1 tunti
257 kcal

Tulinen tomaatti-kalakeitto aateloidaan jättikatkaravuilla.

Ihanaa, lämmittävää keittoa!

Tulinen tomaatti-jättirapukeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 annospalaa lohifileetä
  • 10 jättikatkarapua
  • ½ turskafilee
  • ½ salaattifenkoli
  • ½ punasipuli
  • ¼ vihreää chilipaprikaa
  • valkosipulinkynttä
  • 1 lehtisellerin vartta
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ¾ tl suolaa
  • ¾ kasvisliemikuutiota
  • 1 tölkillistä säilyketomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 350 ml kiehuvaa vettä
  • Mustapippuria myllystä

Pinnalle

  • Silopersiljaa, lehtiselleriä

Valmistus

  • Pilko kasvikset. Mittaa öljy pataan ja kuullota kasviksia 10 minuuttia. Lisää säilyketomaatit ja tomaattipyree sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen 2 minuuttia.
  • Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot ja anna kiehua vielä pari minuuttia ennen kuin soseutat keiton sauvasekoittimella.
  • Keiton ei tarvitse olla aivan sileää.
  • Poista lohesta nahka ja paloittele fleet. Kuori jättiravut.
  • Lisää lohi ja jättikatkaravut keittoon ja anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Annostele keitto neljään kulhoon. Koristele annokset persiljalla ja pienen pieniksi kuutioiksi pilkotulla lehtisellerillä.

LUE MYÖS: Onko tomaattikeitto terveellistä?