Ihanaa, lämmittävää keittoa!

Tulinen tomaatti-jättirapukeitto

Tulinen tomaatti-kalakeitto aateloidaan jättikatkaravuilla.

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Tulinen tomaatti-jättirapukeitto

4 annosta

2 annospalaa lohifileetä
20 jättikatkarapua
1 turskafilee
1 salaattifenkoli
1 punasipuli
½ vihreää chilipaprikaa
3 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1½ tl suolaa
1½ kasvisliemikuutiota
2 tölkillistä säilyketomaatteja
2 rkl tomaattipyreetä
700 ml kiehuvaa vettä
Mustapippuria myllystä

Pinnalle

Silopersiljaa, lehtiselleriä


Valmistus

  • Pilko kasvikset. Mittaa öljy pataan ja kuullota kasviksia 10 minuuttia. Lisää säilyketomaatit ja tomaattipyree sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen 2 minuuttia.
  • Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot ja anna kiehua vielä pari minuuttia ennen kuin soseutat keiton sauvasekoittimella.
  • Keiton ei tarvitse olla aivan sileää.
  • Poista lohesta nahka ja paloittele fleet. Kuori jättiravut.
  • Lisää lohi ja jättikatkaravut keittoon ja anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Annostele keitto neljään kulhoon. Koristele annokset persiljalla ja pienen pieniksi kuutioiksi pilkotulla lehtisellerillä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee