Vohveliwrap: kylmäsavulohta ja yrttikastiketta

30 minuuttia
274 kcal

Kokeile vaihteeksi vohvelia wrappina! Tässä herkkuwrapissa kylmäsavulohi saa kaveriksi raikkaan yrttikastikkeen. Takaamme, että tykkäät!

Vohveliwrap: savulohta ja yrttikastiketta

Vohveliwrap: kylmäsavulohta ja yrttikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 wrapia

  • 1 pientä kevätsipulia
  • 1 munaa
  • ½ dl maitoa
  • ½ dl täysjyväspelttijauhoa tai muuta täysjyväjauhoa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • 25 g fetajuustoa
  • Oliiviöljyä paistamiseen

Yrttikastike

  • Pieni nippu ruohosipulia
  • Kourallinen tilliä
  • ½ valkosipulinkynsi
  • ½ dl maustamatonta rahkaa
  • ¼ sitruunan mehu
  • ¼ tl merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Täyte:

  • ½ kesäkurpitsa
  • 100 g kylmäsavulohta

Kylmäsavulohella ja yrttikastikkeella täytettyjen vohveliwrappien valmistus

  • Pane vohvelirauta kuumenemaan. Hienonna kevätsipulit ja murenna fetajuusto. Sekoita kaikki taikinan ainekset huolellisesti yhteen.
  • Sipaise vohvelirautaan oliiviöljyä, jos tarpeen. Paista taikinasta neljä vohvelia.
  • Hienonna ruohosipuli, tilli ja valkosipuli, yhdistä yrttikastikkeen ainekset ja sekoita.
  • Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinileikkurilla. Mausta suolalla ja pippurilla, ja grillaa kuumalla grillipannulla pari minuuttia.
  • Levitä vohveleille 1–2 rkl kastiketta. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja lohi, kiedo wrapit kääröiksi ja tarjoile.