Vohveliwrap: savulohta ja yrttikastiketta
© wichmann + bendtsen

Vohveliwrap: savulohta ja yrttikastiketta

Kokeile vaihteeksi vohvelia wrappina! Tässä herkkuwrapissa savulohi saa kaveriksi raikkaan yrttikastikkeen. Takaamme, että tykkäät!

torstai 12. huhtikuuta 2018 teksti Signe Leth

Vohveliwrap: savulohta ja yrttikastiketta

4 wrapia

  • 2 pientä kevätsipulia 
  • 2 munaa 
  • 1 dl maitoa 
  • 1 dl täysjyväspelttijauhoa tai muuta täysjyväjauhoa 
  • ½ tl leivinjauhetta 
  • ¼ tl merisuolaa 
  • Mustapippuria myllystä 
  • 50 g fetajuustoa 
  • Oliiviöljyä paistamiseen 

Yrttikastike 
  • Pieni nippu ruohosipulia 
  • Kourallinen tilliä 
  • 1 valkosipulinkynsi 
  • 1,5 dl maustamatonta rahkaa 
  • ½ sitruunan mehu 
  • ¼ tl merisuolaa 
  • Mustapippuria myllystä 

Täyte:
  • 1 kesäkurpitsa 
  • 200 g kylmäsavulohta

Savulohella ja yrttikastikkeella täytettyjen vohveliwrappien valmistus

  • Pane vohvelirauta kuumenemaan. Hienonna kevätsipulit ja murenna fetajuusto. Sekoita kaikki taikinan ainekset huolellisesti yhteen. 
  • Sipaise vohvelirautaan oliiviöljyä, jos tarpeen. Paista taikinasta neljä vohvelia. 
  • Hienonna ruohosipuli, tilli ja valkosipuli, yhdistä yrttikastikkeen ainekset ja sekoita. 
  • Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Mausta suolalla ja pippurilla, ja grillaa kuumalla grillipannulla pari minuuttia. 
  • Levitä vohveleille 1–2 rkl kastiketta. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja lohi, kiedo wrapit kääröiksi ja tarjoile.

Ravintosisältö/wrap: 
Energiaa 274 kcal
Proteiinia 25,4 g
Rasvaa 10,7 g
Hiilihydraattia 20,3 g
Kuitua 2,8 g


Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee