½
dl
täysjyväspelttijauhoa tai muuta täysjyväjauhoa
¼
tl
leivinjauhetta
¼
tl
merisuolaa
Mustapippuria myllystä
25
g
fetajuustoa
Oliiviöljyä paistamiseen
Yrttikastike
Pieni nippu ruohosipulia
Kourallinen tilliä
½
valkosipulinkynsi
½
dl
maustamatonta rahkaa
¼
sitruunan mehu
¼
tl
merisuolaa
Mustapippuria myllystä
Täyte:
½
kesäkurpitsa
100
g
kylmäsavulohta
Kylmäsavulohella ja yrttikastikkeella täytettyjen vohveliwrappien valmistus
Pane vohvelirauta kuumenemaan. Hienonna kevätsipulit ja murenna fetajuusto. Sekoita kaikki taikinan ainekset huolellisesti yhteen.
Sipaise vohvelirautaan oliiviöljyä, jos tarpeen. Paista taikinasta neljä vohvelia.
Hienonna ruohosipuli, tilli ja valkosipuli, yhdistä yrttikastikkeen ainekset ja sekoita.
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi mandoliinileikkurilla. Mausta suolalla ja pippurilla, ja grillaa kuumalla grillipannulla pari minuuttia.
Levitä vohveleille 1–2 rkl kastiketta. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja lohi, kiedo wrapit kääröiksi ja tarjoile.