Makuhermoja hellivä kurpitsakeitto

45 minuuttia
287 kcal

Inkiväärillä ja kurkumalla maustettu samettinen kurpitsakeitto auttaa pitämään talven taudit loitolla.

Kurpitsaa

Kurpitsaa, inkivääriä ja kurkumaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ hokkaidokurpitsa
  • ½ sipuli
  • 1 isoa valkosipulia
  • ½ punainen chili
  • ¼ rkl kookosöljyä
  • ½ tl juustokuminaa eli jeeraa
  • kourallinen korianteria
  • 5 g tuoretta kurkumaa
  • 10 g tuoretta inkivääriä
  • ½ dl rasvatonta kookosmaitoa
  • 2½ dl vettä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • 1 broilerin rintafileetä
  • 1 tl tummia seesaminsiemeniä
  • versoja tai ituja

Valmistus

  • Halkaise ja kuori kurpitsa, poista siemenet. Kuutioi hedelmäliha. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili, ja kuullota kurpitsan kanssa kookosöljyssä. Hienonna korianteri ja inkivääri, ja lisää ne sekä jeera.

  • Lisää kookosmaito ja vesi, kiehauta. Vähennä lämpöä ja hauduta 25 minuuttia.

  • Paista ja kuutioi broilerinfileet.

  • Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja jeeralla maun mukaan.

  • Lisää broileri ja koristele seesaminsiemeillä ja iduilla.