Kurpitsa-sellerikeitto

Päivällinen

tiistai 5. tammikuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

Kurpitsa-sellerikeitto

4 annosta

1 kg tavallista kurpitsaa tai hokkaidokurpitsaa
12 dl kasvislientä tai vettä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
4 viipaletta inkiväärinjuurta
1 punainen chilipaprika
pieni nippu tuoretta timjamia
2 luomuappelsiinia
2 rkl oliiviöljyä
¼ selleriä
4 viipaletta täysjyväleipää
merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
(koristeeksi kurpitsansiemeniä)

Valmistus

Poista kurpitsasta kuori ja siemenet, ja kuutioi malto kattilaan. Lisää liemi tai vesi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet. Sido timjami kimpuksi. Lisää ainekset keittoon ja anna sen kiehua hiljalleen 30 minuuttia. Raasta appelsiinien kuoren oranssi kerros ja purista mehu. Lisää mehu keittoon, ja mausta keitto kuoriraasteella. Lisää lopuksi öljy, ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa selleri pieniksi kuutioiksi, kääntele niitä öljytilkassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista sellerikuutiot paistinpannussa ja lisää ne sekä halutessasi myös muutama kurpitsansiemen keittoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa lisukkeeksi leipää.

Kurpitsaa painonhallintaan

Vinkki
Jos haluat täyteläisemmän keiton, voit kuoria ja kuutioida ison jauhoisen perunan ja lisätä sen joukkoon heti aluksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee