Kurpitsa-sellerikeitto

50 minuuttia

Päivällinen

Kurpitsa-sellerikeitto

Kurpitsa-sellerikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kg tavallista kurpitsaa tai hokkaidokurpitsaa
  • 6 dl kasvislientä tai vettä
  • ½ sipuli
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 2 Viipale inkiväärinjuurta
  • ½ punainen chilipaprika
  • pieni nippu tuoretta timjamia
  • 1 luomuappelsiinia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ selleriä
  • 2 Viipale täysjyväleipää
  • merisuolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistus

Poista kurpitsasta kuori ja siemenet, ja kuutioi malto kattilaan. Lisää liemi tai vesi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet. Sido timjami kimpuksi. Lisää ainekset keittoon ja anna sen kiehua hiljalleen 30 minuuttia. Raasta appelsiinien kuoren oranssi kerros ja purista mehu. Lisää mehu keittoon, ja mausta keitto kuoriraasteella. Lisää lopuksi öljy, ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa selleri pieniksi kuutioiksi, kääntele niitä öljytilkassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista sellerikuutiot paistinpannussa ja lisää ne sekä halutessasi myös muutama kurpitsansiemen keittoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa lisukkeeksi leipää.

Kurpitsaa painonhallintaan