Kurpitsa-sellerikeitto

Päivällinen

tiistai 5. tammikuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Kurpitsa-sellerikeitto

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 50 minuuttia

AINEKSET

1 kg tavallista kurpitsaa tai hokkaidokurpitsaa

12 dl kasvislientä tai vettä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

4 viipale inkiväärinjuurta

1 punainen chilipaprika

pieni nippu tuoretta timjamia

2 luomuappelsiinia

2 rkl oliiviöljyä

¼ selleriä

4 viipale täysjyväleipää

merisuolaa

vastajauhettua mustapippuria

Valmistus

Poista kurpitsasta kuori ja siemenet, ja kuutioi malto kattilaan. Lisää liemi tai vesi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet. Sido timjami kimpuksi. Lisää ainekset keittoon ja anna sen kiehua hiljalleen 30 minuuttia. Raasta appelsiinien kuoren oranssi kerros ja purista mehu. Lisää mehu keittoon, ja mausta keitto kuoriraasteella. Lisää lopuksi öljy, ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa selleri pieniksi kuutioiksi, kääntele niitä öljytilkassa ja mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista sellerikuutiot paistinpannussa ja lisää ne sekä halutessasi myös muutama kurpitsansiemen keittoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa lisukkeeksi leipää.

Kurpitsaa painonhallintaan

ravintosisältö/annos

Proteiinia: 7,9 g

Rasvaa: 9,6 g

Kuitua: 3,4 g

Hiilihydraattia: 42,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee