Lohitartar ja avokadoa

30 minuuttia
449 kcal

Lohtartar ja avokado sopivat alkuruuaksi tai lounaaksi.

Sitrusmehulla kypsennettyä lohta ja avokadoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g lohifileetä
  • 1 sitruuna
  • 2 limettiä
  • Merisuolaa, mustapippuria
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 1 tuorekurkku
  • 1 punasikuri (tms. salaattia)
  • 1 avokado

Lisäksi

  • 2 Viipale täysjyväleipää paahdettuna, à 50 g

Valmistus

  • SIlppua lohi pieniksi kuutioiksi.
  • Kääntele kuutiot sitruuna- ja limemehussa, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Huuhtele yrtit, kuivaa ne talouspaperilla. Silppua yrtit ja lisää ne kalan joukkoon. Pane massa jääkaappiin 15 minuutiksi.
  • Leikkaa kurkku pituussuunnassa kahtia, poista siemenet teelusikalla ja leikkaa loput pieniksi kuutioiksi.
  • Pese ja linkoa salaatti ja revi se suupaloiksi.
  • Halkaise avokado, poista kivi ja mausta malto sitruunalla.
  • Asettele lohitartar tarjolle kurkun ja salaatin kera, koristele avokadonpaloilla..
  • Tarjoa lisukkeena lime- tai sitruunalohkoja.